UVANLIG DAG PÅ JOBBEN: Asle Kjellsen var Branns lege på Fosshaugane i går, men skulle egentlig ikke være med. I ettertid virker det som hell i uhell at han tok turen.Foto: Tor Yttri/Scanpix
UVANLIG DAG PÅ JOBBEN: Asle Kjellsen var Branns lege på Fosshaugane i går, men skulle egentlig ikke være med. I ettertid virker det som hell i uhell at han tok turen.Foto: Tor Yttri/ScanpixVis mer

- Det var ikke meningen at jeg skulle være på kampen

Men lørdag fikk Brann-lege Asle Kjellsen plutselig en følelse.

(Dagbladet): Branns medisinske sjef Ove Austgulen mener Carl-Erik Torp kan takke rask og riktig medisinsk hjelp for at han fortsatt er i live etter den dramatiske hjertestansen i kampen mot Sogndal i går kveld.

En av legene som var først på plass på gresset var Asle Kjellsen, som sammen med Brann-kollega Knut Fjeldsgaard møtte pressen i Bergen i ettermiddag.

Kjellsen forteller ifølge BA at han egentlig ikke skulle vært tilstede på Fosshaugane i det hele tatt.

- Det er en absurd situasjon. Det var ikke meningen at jeg skulle være på kampen. Så fikk jeg en følelse på lørdag av at jeg måtte dra dit, sier legen.

Så fikk Kjellsen for seg at han skulle gå gjennom prosedyren for hjerte- og lungeredning på forhånd - noe han ellers aldri pleier å gjøre.

- Det er veldig rart. Jeg gikk gjennom og tenkte «hvordan blåser jeg, hvordan trykker jeg» og slike ting, sier Brann-legen, som imidlertid mener det var redningsmannskapene på stedet som reddet Carl-Erik Torps liv.

- Jeg gjorde ingenting. Jeg blåste, en fantastisk dame fra redningskorpset trykket og en annen styrte hjertestarteren. Redningsmannskapet gjorde alt, sier han, ifølge BA.

I praksis død
Torp fikk rask hjelp da han segnet om på gressmatta, men da han ble båret i garderoben, stoppet hjertet igjen.

- På banen og på veien inn i spillertunellen har han svak og uregelmessig puls. Det er inne i spillertunellen hjertet stanser, og da er han i praksis død. Vi starter hjerte-lungeredning og bruker hjertestarteren til vi får ham tilbake, sier Asle Kjellsen, ifølge Brann.no.

27-åringen hadde ikke gitt uttrykk for at han følte seg uvel før kampen mot Sogndal. I fjor ble også hjertet hans undersøkt som en del av en standard medisinsk test i Kongsvinger, og den undersøkelsen viste ingen uregelmessigheter.

Husker fallet
Knut Fjeldsgaard snakket med Torp etter at han ankom Haukeland sykehus.

- Han husker at han er i ferd med å falle om, men så er alt borte etter det, sier Fjeldsgaard, som sier spillerens familie og samboer ble kontaktet så raskt Torp var ved bevissthet.

- Dette var en situasjon der livet stod på spill, og de hadde sett episoden på TV og var naturlig nok bekymret, forteller Fjeldsgaard.

Carl-Erik Torp utredes nå med avansert utstyr på Haukeland sykehus, og hva som skjer videre avhenger av hva de første testene viser. Brann-legene håper å få noen flere svar i løpet av dagen.

Spillerne er preget
Samtidig har resten av spillerne kommet med en felles uttalelse i dag:

«Alle spillerne opplevde episoden som svært dramatisk. Vi var preget i går og vi er fortsatt preget i dag. Vi er utrolig glade for at det var kyndig medisinsk personell på Fosshaugane og at alt ble gjort korrekt da uhellet først var ute. Det eneste som teller nå er at «Calle» blir frisk. Vi gleder oss til å se ham på beina igjen. Spillerne opplever at fotball betyr ingen verdens ting akkurat nå.», heter det i meldingen fra Brann-troppen.

De har bedt om å få vente med å snakke med media.