- Det var ikke min feil

Harald Brattbakk har scoret mange mål i sitt liv. Men ingen som mot Viking-keeper Frode Olsen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): - Jeg vurderer det ikke som min feil. Målet er slettet fra harddisken. Jeg vil ikke kommentere det, sier Frode Olsen (36) til Dagbladet med et skeivt smil på lur.

For Rosenborgs 3- 1- scoring mot Viking direkte fra avspark i andre omgang kommer høyt opp på lista over absurde fotballmål.

Skulle bytte

Rosenborg sto klar til å ta avspark etter pause. Men Viking var bare 10 spillere. Den unge midtstopperen Alexander Gabrielsen teipet strømpene på sidelinja. Frode Olsen tar seg en tur ut til Brede Hangeland for en liten prat - 30 meter fra eget mål mens han ventet på innbytteren.

Gabrielsen løper inn på banen. Dommeren blåser i gang 2. omgang umiddelbart.

- Skyt, keeperen står langt ute! roper RBK-keeper Espen Johnsen fra andre siden. Brattbakk skyter, og ballen går i en vakker bue over den tidligere landslagskeeperen.

- Jeg hørte Espen, men jeg så det sjøl med én gang at han sto langt ute. Det var litt dumt at Espen ropte. Jeg var redd han skulle ødelegge sjansen, småler Brattbakk i garderoben etter kampen.

- Jeg sa det egentlig mest for kødd, ler landslagskeeper Johnsen.

- Når dommeren blåser, så er kampen i gang. Men jeg tviler på at jeg noen gang kommer til å score et slikt mål igjen, mener tomålsscorer Brattbakk.

Tar selvkritikk

Viking-spillerne protesterer vilt, publikum skjønner ingenting, men dommer Svein Oddvar Moen godkjenner målet.

- Jeg har sett 10000 fotballkamper, og hver gang har dommeren vinket til keeperen for å spørre om han er klar. En generaltabbe av dommeren. Helt skandale, sier Brede Hangeland.

- Jeg har strøket det målet. 4- 2, sier Viking-trener Kjell Inge Olsen til Dagbladet.

Dommer Moen, som debuterer i Tippeligaen i år, tar noe selvkritikk etter kampen.

- Det var kaldt og gutta ville komme i gang. Det tok litt tid med dette byttet. Men da jeg ser etter Olsen står han først inne i sekstenmeteren. Jeg burde nok ha kikket en gang til. Men ikke spør meg hva han skulle der ute å gjøre, sier Moen til Dagbladet.

RBKs stopper-surr

Viking åpnet scoringsballet i den tradisjonelle generalprøven mot Rosenborg. Midtstopperne Erik Hoftun og Vidar Riseth sprang i hverandre etter bare 8 minutter, Erik Nevland lot seg ikke be to ganger og chippet ballen over Rosenborg-keeper Espen Johnsen, som spilte sin første kamp siden UEFA-cupkampene i februar.

- Når to av verdens mest rutinerte midtstoppere surrer det til sånn, så skjønner jeg ikke helt at Viking snakker så mye om vårt tredje mål, sier RBK- trener Ola By Rise - som ikke kan klage på innsatsen i resten av kampen i den aller siste kampen på gamle Stavanger Stadion.

Gullfavoritten er i rute før seriestart 12. april.

Løpende imellom

- Jeg synes vi viser fin vilje framover, og vi skaper problemer for Viking, oppsummerer By Rise.

Vikings nye spiss Mads Timm skapte litt problemer for Rosenborg. Men ellers var det småtynt fra Stavanger-laget som har slitt etter treningsleiren på La Manga.

Trønderne skapte sjansene, Viking ble løpende imellom og keeper Frode Olsen måtte ty til flere gode redninger.

- Vi får altfor mange sjanser mot oss. Vi har ikke marginene med oss, men det er ikke tilfeldig når en er utsatt for så konstant press. Kampen ga meg ikke en go'følelse, men heller ikke en ekkel følelse, mener Olsen.

SKYLDNEKT: 3- 1- målet til Rosenborg liknet en historisk keepertabbe av Frode Olsen (t.v.). Men han ville ikke påta seg skylda etter kampen. Her sammen med lagkamerat Brede Hangeland og RBK-keeper Espen Johnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer