LITEN HJELP:  Alexander Kristoff etterlyser mer hjelp fra lagkameratene etter gårsdagens 54. plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LITEN HJELP: Alexander Kristoff etterlyser mer hjelp fra lagkameratene etter gårsdagens 54. plass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Det var ikke mye støtte Kristoff fikk

Johan Kaggestad mener Kristoff må få mer frihet.

ZELANDE (procycling.no): Sammenlagtfavoritten Vincenzo Nibali var en av rytterne som bidro til at Alexander Kristoff ble hektet av på den vindutsatte etappen mot halvøya Neejlte Jans.

Haien fra Messina, som Nibali kalles, skremte ikke mange ved Nordsjøens bredder.

Han var involvert i velt etter at utskillelsen i sidevinden var gjort. Astana-rytterens hjelpere forsøkte å rette opp skaden.

Det er mer enn man kan si Kristoffs russiske arbeidsgiver.

- Vi skulle gjerne hatt med to-tre mann til i den første gruppa. Da hadde det vært større sannsynlighet for at vi kunne tettet luka, innrømmet 28-åringen overfor Dagbladet.

Han satt der med én hjelper da uhellet inntraff.
 
To tanker i hodet Laget har en ambivalent inngang til rittet. I den ene enden skal nordmannens sjanser til etappeseirer vektes.

Samtidig skal sammenlagtinteressene til Joaquim Rodríguez beskyttes.

Man kan enkelt stille spørsmål om prioriteringene etter gårsdagens etappe.

- Vi passer vel egentlig mest på Joaquim, siden han har større problemer med å passe på seg selv.  Vi (han og Jacopo Guarnieri, vår anm.) satt fint der vi skulle, men vi skulle gjerne hatt med Luca Paolini også, innrømmer han.

- Jobbet for å redusere krisen TV 2-ekspert Johan Kaggestad stusset også på at Paolini — lagets roadcaptain — var kommandert til å sitte ved spanjolens side.

- Jeg ble forundret når jeg så det, sa Kaggestad til Dagbladet like etter at TV 2 var gått av lufta for dagen.

- Det var ikke mye støtte Alexander fikk i dag. Det var ikke et kompakt lag som jobbet sammen. Det var et lag som jobbet for å redusere krisen rundt Rodriguez, utdyper han.

Etter to etapper ligger Katjusja-kapteinen allerede over to minutter bak Chris Froome i sammendraget.

Mulighet til revansje på Mur de Huy Spanjolen trives langt mer i kuperte avslutninger som rytterne møter under dagens etappe med målgang på Mur de Huy.

I så måte har han sjansen til å slå tilbake.

Men dagen etter venter nye «Bambi-forhold» på brosteinen mot Cambrai, og Kaggestad mener et regimeskifte kan tvinge seg fram i det suksessrike sykkellaget.

- Er han ikke på to minutters hold av de andre sammenlagtfavorittene når han kommer ut av de brosteinspartiene, må de legge Rodriguez på vent og kjøre for Alex. Det sier jeg ikke bare fordi jeg er nordmann, poengterer 71-åringen.

- Kan du forstå at det også sammendraget vektes tyngre enn en mulig etappeseier?

- Ja, det kan jeg — om det er en viss realisme i det. Rodriguez har tredjeplass her fra før, men jeg tror han er for dårlig denne gangen. Katjusja trenger oppmerksomhet, og da trenger de seirer, ikke en sjuende- eller åttendeplass i sammendraget. Da må de prioritere sammenlagtseirer, eller gå for den grønne trøya.

PS! Kristoff tok 10 poeng på den innlagte spurten, men er allerede 45 poeng bak André Greipel i kampen om den grønne poengtrøya.