SKUFFET: Tor Ole Skulleruds menn leverte ingen god forsteilling mot Strindheim, men tok seg likevel videre. Her er trenerteamet til Molde under en kamp mellom Odd og Molde på Skagerak Arena.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SKUFFET: Tor Ole Skulleruds menn leverte ingen god forsteilling mot Strindheim, men tok seg likevel videre. Her er trenerteamet til Molde under en kamp mellom Odd og Molde på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

- Det var ikke noe bra. Det så alle

Molde sleit seg videre etter scoring på overtid.

Strindheim - Molde 0-1 (0-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Regjerende cupmester Molde møtte et nytt tredjedivisjonslag i cupen etter at de slo Surnadal 9-0 i den første NM-runda, men det var en langt mer skjerpet motstander på andre banehalvdel i kveld.

Molde slet med å skape sjanser gjennom 90 minutter, men på overtid stanget Chima Chukwu bortelaget videre til neste runde. Han ikke ble markert godt nok på en corner servert av Magne Hoseth.

- Det var deilig. Det var det. Det er nydelig å få den, sier en lettet Molde-trener Tor Ole Skullerud.

- Jeg er ikke noe fornøyd. Jeg syns ikke det var noe bra. Det så alle. Men vi karret oss videre, og det fins noen slike dager hvor vi må slite for å komme oss videre, og det klarte vi. Jeg er glad for det. Jeg var ikke komfortabel underveis i det hele tatt, sier Skullerud til Dagbladet.

Tverrligger-treff Strindheim startet kampen friskt, og fikk nesten nettkjenning allerede etter få minutter. Sondre Stokke banket til fra rundt 18 meter, og ballen smalt i tverrliggeren bak Molde-keeper Ethan Horvath.

Hjemmelaget fortsatte å trykke på Molde i perioder, og skapte to sjanser på rappen etter en snau halvtime.

Fredrik Lund ble spilt fri, men avslutningen var ikke god nok til å overliste Horvath. Like etterpå ble en avslutning fra hjemmelaget blokkert i siste liten av Moldes Vegard Forren.

Strindheim topper tabellen i tredjedivisjon med tre seire av tre mulige, og viste at de kan bryne seg på lag i Tippeligaen i kveld. Men selv om hjemmelaget var best før hvilen, gikk begge lagene målløse av banen halvveis.

- Jeg syns de var veldig gode. De jobbet hardt og hadde et eget spill og så fine ut, sier Skullerud.
Jevnspilt Molde satte opp tempoet tidlig i andre omgang, uten å skape noe foran mål. Strindheim var fullt på høyde med Tippeliga-lederen også etter pause.
Bortsett fra en heading som duppet over mål fra Vegard Forren, var det ikke mye å notere fra angrepsspillet til gjestene.

Jeffter Osafo fikk kanskje kampens største sjanse da han var nærmest alene med keeper, men sendte ballen utenfor målet.

På overtid kom altså den avgjørende scoringen som sendte Molde videre og Strindheim ut av cupen.

- Det var en bra kamp fra vår side. Det synd at de skal få et billig mål mot slutten, sier Strindheim-trener John Pelu til Dagbladet.

- Ingen tvil Han syns det var veldig surt å få et mål i trynet på overtid.

- Men når det er sagt så er det kamp om tre dager, en viktig bortekamp i serien. Da slipper vi iallfall enda flere slitne bein, så slik sett var det greit, sier Pelu.

- Syns du dere var det beste laget?

- Om vi var det? Jaja, det var ingen tvil om det, sier han med latteren løst.

Ut med skade Tidlig i første omgang pådro Magne Simonsen seg en skade, og forlot stadion med en ispose på kneet.

16-åringen Sander Svendsen fikk mulighet på topp for Molde, men markerte seg ikke de 70 minuttene unggutten fikk spille.