- Det var ikke Oliviers feil

Uwe Rösler ville ikke skylde på spissen etter kjempemissen mot FFK.

Lillestrøm - Fredrikstad 1-1.

Dagbladet.no): Olivier Occean ble hentet til Lillestrøm for å skyte laget til gull. I de siste kampene er han imidlertid blitt henvist til innbytterbenken - slik han ble det i kveldens kamp mot Fredrikstad.

Da Simen Brenne utliknet til 1-1 for østfoldingene ble Occean kastet ut på banen av Uwe Rösler med kun én oppgave: Å gi Lillestrøm seiersmålet som ville plassere dem på gullplass.

På overtid fikk Occean sjansen han bare kunne drømme om.

Rösler fortvilte

Bjørn Helge Riises innlegg falt ned akkurat der det skulle, og fra fire meters hold trengte Occean egentlig bare å treffe målet for å score.

Men kanadieren bommet. Han headet ballen løst ned i bakken, før den ble beinet vekk av en takknemlig FFK-forsvarer.

Uwe Rösler var fly forbannet på sidelinja, og fektet fortvilet med armene.

FEILET: Det var nesten en større prestasjon å bomme enn å score da Oliver Occean skuslet bort en eventyrlig LSK-sjanse på overtid. Foto: SCANPIX
FEILET: Det var nesten en større prestasjon å bomme enn å score da Oliver Occean skuslet bort en eventyrlig LSK-sjanse på overtid. Foto: SCANPIX Vis mer

Etter kampen var han likevel diplomatisk da han fikk spørsmål om kjempemissen til Occean.

- Det er ikke bare Oliviers feil. Michael (Mifsud) var alene, Robert (Koren) var alene. Vi hadde nok store sjanser til å vinne, sier Rösler til TV 2.

Faktum er likevel at Occean bare har scoret fem mål i årets Tippeliga. Mannen som ble hentet fra Odd Grenland for hele åtte millioner kroner var en hit i sesongstarten, men siden har han sloknet fullstendig.

Nå har ikke Occean scoret siden 28. mai.

Lå på gullplass

Lillestrøm ville overtatt tabellteten fra Brann med seier i kveldens kamp, og slik så det også ut da Kasey Wehrmann skrudde\'n som Beckham etter drøye halvtimen.

Fra 20 meter vridde han ballen over hodene på FFK-muren og bak keeper Rami Shaaban.

FFK-keeperen hudflettet John Anders Bjørkøy og Simen Brenne fordi de ikke hoppet da frisparket ble slått, men Brenne skulle gjøre det godt igjen.

- Det var ikke Oliviers feil

Drøye kvarteret før slutt slo Raymond Kvisvik en smart pasning til Hans Erik Rambekk, som slo ballen 45 grader ut i feltet. Der kom Brenne stormende og plasserte ballen vakkert i krysset bak Heinz Müller.

- Vi var ikke så gode i første omgang, med ledet etter en heldig scoring. Etter pause dominerte vi kampen, men så slappet vi av og inviterte dem inn i kampen igjen. De fikk 3-4 sjanser på rappen, og jeg så utlikningen komme, sier Rösler til TV 2.

Han har irritert seg grenseløst over hvordan spillerne hans har skuslet bort viktige poeng mot bunnlagene.

Foran kampen mot Fredrikstad gjorde han alt som sto i hans makt for å unngå at det skulle skje igjen.

LSK-treneren viste spillerne sine video og advarte mot undervurdering.

Men det var altså ikke nok. Det er de nok glade for i Bergen og Trondheim i kveld.

 • Din mening: Hva har skjedd med Olivier Occean siden sesongstarten?

<B>SCORET:</B> Kasey Wehrman ga Lillestrøm ledelsen med et smart frispark, men senere skulle Simen Brenne spolere LSK-moroa.