- Det var ikke optimalt å kjøre dette rennet

Forholdene ødela for Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal i utfor.

BARE NESTEN: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal kjørte begge godt i utforrennet, men det holdt ikke helt inn. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB scanpix
BARE NESTEN: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal kjørte begge godt i utforrennet, men det holdt ikke helt inn. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud var blant de store favorittene på dagens utforkjøring etter at begge var raskest på utfortreningen. Sistnevnte var raskest av samtlige torsdag.

Kjetil Jansrud lot ikke venting på toppen ødelegge konsentrasjonen, og kjørte ned til soleklar ledelse med 45 hundredeler foran italieneren Dominik Paris. Nordmannen kjørte i nærmere 98 kilometer i timen på det meste, og hadde ledelsen ved alle fire mellomtider. Han tapte riktignok litt på slutten fra den tredje mellomtiden inn mot mål.

Men det holdt ikke helt inn for nordmannen. Kanadiske Erik Guay lå like bak Jansrud helt til han passerte mållinjen 16 hundredeler foran nordmannen.

- Jeg leverte så bra jeg kunne i dette rennet, men da jeg kom til mål og ledet, visste jeg at forholdene ville bli raskere og raskere. Derfor var det ikke optimalt å kjøre dette rennet, sa Kjetil Jansrud til NTB i målområdet.

Overrasket På startnummer 35 kjørte imidlertid Rok Perko ned til en overraskende ledelse. Sloveneren var i mål fem hundredeler foran kanadiske Erik Guay. Og på startnummer 39 var det en amerikaner sin tur til å overraske. Steven Nyman sendte nordmennene enda lenger ned på resultatlista da han kjørte ned til en ledelse på 19 hundredeler.

Det kan tyde på at forholdene hadde mye å si for resultatlista i dag.

Svindal like bak Aksel Lund Svindal kjørte ut med startnummer 16, og ledet ved første mellompassering. I mål var Lund Svindal fattige 5 hundredeler bak sin landsmann.

- For en kjøring av begge to!, uttalte NRK-kommentator Marius Arnesen.

Aksel Lund Svindal ble nummer fem.

Usikkerhet Det var lenge knyttet stor usikkerhet til mennenes verdenscuputfor i Val Gardena på grunn av tett tåke og snøvær i området. Starten ble derfor utsatt noen timer. Starten ble i tillegg flyttet ned til super-G-startpunktet, og det ble besluttet å kjøre en supersprint over én omgang.

Tåka begynte å bli tett når Kjetil Jansrud skulle utfor, han måtte derfor vente mange minutter før han fikk klarsignal. Kommentatorene likte ikke at nordmannen måtte vente så lenge på toppen.

- De burde sende ut noen prøveløpere nå så ikke denne pausen ødelegger for Jansrud. Han fortjener ikke å få ødelagt rennet på grunn av snøfall og lang pause, sa NRK-kommentator Marius Arnesen, uten å bli hørt.

Nordmannen selv virker kald og rolig før starten. Snøen gjorde at mannskapet i Val Gardena valgte å merke løypa bedre før løpet til nordmannen.

Dette var første gang Kjetil Jansrud kjørte utfor i bakken i Val Gardena. Aksel Lund Svindal hadde aldri blitt bedre enn nummer seks i utfor i den samme bakken.