Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det var ikke Rosenborg som slo Odd, det var Nicklas Bendtner

Odd dominerte Rosenborg i en snau time, men tapte 3-0 fordi Rosenborg har hentet en klasse-spiss. Eliteserien blir ikke akkurat mer spennende av det.

DRØMMEDEBUT: Nicklas Bendtner scoret i debuten for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
DRØMMEDEBUT: Nicklas Bendtner scoret i debuten for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg-Odd 3-0 (0-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Nicklas Bendtner ble hentet til Lerkendal for en grunn. Han skal score mål, først og fremst på innlegg fra kant. Det er derfor Rosenborg har gravd dypt for denne investeringen. Dansken skal utgjøre forskjellen når det til sommeren kommer nye muligheter for spill i Europa. Og leverer han som mot Odd vil det bli mye å glede seg over på Lerkendal.

Alt han trengte for å vinne denne seriepremieren var jo innlegget det tok 57 minutter å produsere.

I FJOR SLO Odd Rosenborg både hjemme og borte, men var 18 poeng bak da strek ble satt i november. Nå har Odd tapt både 3-0 og tre poeng på en kveld Dag-Eilev Fagermo egentlig har grunn til å være fornøyd med. Og selv om resultatet selvfølgelig er flatterende så forteller det også veldig mye om Rosenborg.

Det var nemlig ikke flaks som vippet denne trøblete kampen i hjemmelagets favør.

Det var detaljenes kvaliteter.

DA 57 MINUTTER var spilt hadde Odd levert en sjeldent god bortekamp på Lerkendal. Etter 58 hadde de tapt og etter 70 var de ydmyket. Sånn er det også å spille mot laget som nå har scoret i 42 hjemmekamper på rad. Det hjelper nesten ikke å være god. For Rosenborg er i bunn og grunn så solide at de evner å være gode selv når de er dårlige.

Alt de trenger er et godt angrep.

PÅL ANDRE HELLAND hadde vært mest fortvilet da han ble satt opp utvendig av Mike Jensen etter 57 minutter. Nicklas Bendtner, fordi Helland var blitt kneblet og derfor ikke var i stand til å servere dansken noe som helst, hadde vært i nabolaget til usynlig. Men ett innlegg (Helland) og Rosenborgs første avslutning (Bendtner) senere var Rosenborg foran.

Ett minutt og en merkelig keepertabbe senere var det over.

NICKLAS BENDTNER ER ikke sin sin beste form, det vil nok ta litt tid å få ham dit, men selv for halv maskin er han drepende god i lufta. Spør bare Espen Ruud. Odd-backen var ikke i nærheten på den lengste stolpen da dansken hentet fram berøringen som ble avgjørende for kvelden. Og for en klubb som har fostret far og sønn Iversen må det være godt å se Nicklas Bendtner levere en heading de har sett mange ganger før.

Det gir laget en ekstra dimensjon.

På veien til Europa kan det være det som utgjør forskjellen.

NÅR DETTE SKRIVES synges det om Champions League på Lerkendal. Det er til å forstå. Elitserien er bare Rosenborgs verktøy på veien mot noe som er veldig mye større. Den vinner de som de vil uansett. Men det så ikke sånn ut i pausen, og det så ikke sånn ut da ti minutter var spilt av ande omgang heller.

Men nå gjør det det.

Alt på grunn av Nicklas Bendtner.

JEG HÅPER IKKE Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er knust etter dette nederlaget. Det har han nemlig ingen grunn til. Ja, det ble stygt til slutt og den siste halvtimen var tung. Men da Odd var gode var de veldig gode. Og det skyldes først og fremst at Odd kom til Lerkendal med et utgangspunkt som handlet om slå Rosenborg gjennom høyt press, aggressivitet og med mot til å bruke ballen når de vant den.

Hadde ikke djevelen så til de grader ligget i detaljene kunne de kanskje klart det også.

MED TIL DENNE litt spesielle historien om dansken, Fagermos taktikk og alle nordmennene hører også det faktum at Odd manglet to av sine faste midtbanespillere mot midtbanen alle norske lag frykter. Jone Samuelsen og Fredrik Oldrup Jensen var ikke på arket til årets første seriekamp. I utgangspunktet en betydelig svekkelse. Men Joachim Våge Nilsen fungerte alldeles strålende i den sentrale rollen til Oldrup Jensen, og som indreløper var det lite å utsette på Oliver Berg.

Det var altså ikke der det lå.

DET SIES AT "football is a game of two halves". Det stemmer det. Det som skjer før pause legger ikke nødvendigvis grunnlaget for det som skjer etter femten minutter i garderoben. Men jeg er rimelig sikker på at det som skjedde i serierunde en vil legge grunnlaget for det som skjer i de 29 neste.

Når Nicklas Bendtner kommer i form og Pål Andre Helland evner å produsere mer enn ett innlegg vil ikke Rosenborg bli enda vanskeligere å håndtere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling