Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var ikke så fullgæli heller, da!

Berit Aunli (57) etter NM-comebacket.

TILBAKE I SPORET: Berit Aunli på dagens andreetappe for Strindheim 2.


Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TILBAKE I SPORET: Berit Aunli på dagens andreetappe for Strindheim 2. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): I dag gjorde Berit Aunli (57) comeback på NM-stafetten på Lillehammer for Strindheims andrelag. Sist gang hun gikk på ski i et NM var i forrige årtusen, nærmere bestemt i 1995.

Men den tredobbelte verdensmesteren fra Oslo-VM i 1982, og den olympiske mesteren fra Sarajevo to år senere, syns det var morsomt å få testa formen mot dagens unge langrennstalenter.

- Jeg syns de gikk fort, ja, jeg syns det. Bakkene føltes litt for lange og litt for bratte for meg, men det var artig å være med å gå, ler Aunli etter løpet.

Berit holder seg i form, naturlig nok, men manglet skikkelig med skitid før dette løpet. Men så stilte hun bare opp fordi Strindheim manglet en løper for å kunne stille andrelag på stafetten.

- Den første skituren min var på fredag. Vi har jo ikke hatt snø i Trøndelag i år, forteller Aunli, som måtte se endel av de yngre jentene passere seg underveis på den fem kilometer lange etappen.

Likevel hadde Aunli den 43. beste etappetida av de 56 jentene som sto på startstreken. Ikke verst for en superveteran.

- Det var ikke så fullgæli heller, da. Jeg greide å holde noen på slutten også.

- Ga det mersmak å gå et NM igjen?
 
- Jeg vil gjerne gå litt mer på ski først, men da skal jeg ta dem! Nå blir det full trening mot neste år, ler Aunli høyt.

• Stafetten ble vunnet av Heming, der Astrid Uhrenholdt Jacobsen knuste konkurrentene på andre etappe. Sammen med Tuva Toftedahl Staver og Ragnhild Haga vant Hemin overlegent foran Oppdal og Hemings andrelag.

• Berit Aunlis lag, Strindheim 2, endte på 35. plass i stafetten.

Den GANG DA: Berit Aunli var tidenes beste norske kvinne da hun tok tre gull i Oslo i 1982
NTB arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Den GANG DA: Berit Aunli var tidenes beste norske kvinne da hun tok tre gull i Oslo i 1982 NTB arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hele Norges coronakart