- Det var ikke så galt som jeg trodde

Drillo har studert «skrekkomgangen» mot Kypros igjen.

FIKK ET ANNET INNTRYKK: Drillo jublet for seier, men var skuffet og overrasket over Norges dårlige 2. omgang mot Kypros. Nå har han gått gjennom kampen på ny - og sitter igjen med et annet inntrykk. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
FIKK ET ANNET INNTRYKK: Drillo jublet for seier, men var skuffet og overrasket over Norges dårlige 2. omgang mot Kypros. Nå har han gått gjennom kampen på ny - og sitter igjen med et annet inntrykk. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer

||| ZAGREB/OSLO (Dagbladet): Det var ikke en Egil «Drillo» Olsen i lykkerus som ankom pressekonferansen etter sliteseieren mot Kypros fredag kveld.

Landslagssjefen virket mer utkjørt etter det kypriotiske stormløpet de siste 45 minuttene - og slo fast at det som skjedde etter pause var både skuffende og overraskende.

Da Drillo snakket med pressen i Zagreb i ettermiddag, der vi møter Kroatia til treningskamp tirsdag, hadde han fått gjennomgått kampen på ny.

Og som så ofte før satt landslagssjefen igjen med et litt annet og bedre inntrykk etter analysen.

- Vi har gått gjennom 2. omgangen og sett grundigere på det som skjedde. Og det var ikke så galt som vi hadde følelsen av. De siste 20 minuttene har ikke Kypros sjanser, sier Drillo til Dagbladet.

Vil eksperimentere
Akkurat det var likevel mest midtstoppernes fortjeneste - for som siste forsvarslinje greide Brede Hangeland og Kjetil Wæhler flere ganger å rydde unna like før det ble virkelig farlig.

Og da selv ikke de kunne gjøre noe sto Jon Knudsen der og vartet opp med to, tre matchvinnerredninger.

- Vi ble markeringsorientert, og Erik Huseklepp ble så lav at han ble en slags høyreback. Det funker veldig dårlig. Men det er relativt enkelt å rette opp den typen ting, samt dårligere klareringer og dårlig aggressivitet, sier Drillo.

Selv om 68-åringen er opptatt av FIFA-rankingen og kan lede Norge inn blant topp 10 med seier mot Kroatia, varsler han utskiftninger og eksperimentering likevel.

OM VI HAR NOE I EM Å GJØRE?: Drillo mener sommerens VM-sluttspill var et godt svar på akkurat det spørsmålet.  Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
OM VI HAR NOE I EM Å GJØRE?: Drillo mener sommerens VM-sluttspill var et godt svar på akkurat det spørsmålet. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

- Det er en privatkamp, og da har vi muligheten til å eksperimentere både med spillere og med ulike variasjoner av 4-5-1. Vi starter nok i 4-5-1, men kanskje blir det en omgang i 4-4-2. Jeg har ikke helt klart for meg hvilke forandringer vi gjør på laget, men det blir noen.

Lo av Slovakia
Uavhengig av resultatet i Zagreb kan landslagsgutta dra hjem med god samvittighet. Ni poeng og klar gruppeledelse foran Portugal gir mye selvtillit foran kampen mot Danmark i mars - som kan bli helt avgjørende om Norge skulle vinne.

Da er mulighetene for EM svært gode, både med tanke på å vinne gruppa, men også med tanke på å bli det beste toerlaget i alle puljene.

- Men én ting er å kvalifisere seg - noe annet er å ha noe der gjøre?

- Det er såpass jevnt blant de lagene som kvalifiserer seg til sluttspill fra Europa. Det var mange overraskende europeiske lag som kom seg til VM, og som var dømt nord og ned. Mange trodde de kom til å drite seg ut, for eksempel var det flere av våre spillere som nesten lo av tanken på Slovakia i VM etter at vi slo dem på bortebane. Men de dummet seg ikke ut, så sånne ting har jeg ikke noe tro på, sier Drillo til Dagbladet.

Og understreker:

- Jeg tenker bare på én ting: Å komme dit.