Eliteserien: Lillestrøm-Vålerenga

Det var ikke sånn tabellen skulle se ut nå som Vålerenga endelig skal flytte inn i eget hus

Lillestrøm scoret to mål, vant årets største kamp på Åråsen og sendte Vålerenga til tolvteplass på tabellen. Det er krise for Ronny Deila.

KRISE: Lillestrøm har slått Vålerenga hjemme, passert fienden på tabellen og sendt Oslo-laget ut i krise. Sånt feires på Åråsen. Det er det gode nabokrangler handler om. Foto: NTB Scanpix
KRISE: Lillestrøm har slått Vålerenga hjemme, passert fienden på tabellen og sendt Oslo-laget ut i krise. Sånt feires på Åråsen. Det er det gode nabokrangler handler om. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lillestrøm-Vålerenga 2-1 (2-1)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Vålerenga hadde ballen, Lillestrøm hadde effektiviteten, tælen og marginene, og slik endte en av sesongens beste nabokrangler med hjemmeseier. Det er ingenting å si på det. For ballbesittelse uten effektivitet, der du holder på foran en motstander i dønn balanse, har en tendens til å virke mot sin hensikt.

For Vålerenga virker den ikke i det hele tatt.

LILLESTRØM SENDER VÅLERENGA til åpningen av egen stadion med et sviende tap og en tolvteplass på tabellen. Det gjør vondt på Oslos østkant. Selv om det i skrivende stund bare er tre poeng opp til Sandefjord på femteplass er det nå stadig mindre som tyder på at veien til Europa 2018, en uttalt ambisjon på Valle, skal gå gjennom serien. Og da gjenstår cupen der tittelforsvarerne fra 2015 og 2016 er det Vålerenga skal opp mot i kvartfinalen.

På Lerkendal!

VINNER IKKE VÅLERENGA den, og akkurat nå er det vanskelig å se hvordan de skal klare det selv om Rosenborg tre dager i forveien vil løpe skoa av seg for å slå Ajax og sikre en plass i Europa Leagues gruppespill, er sesongen per dato av skinnene. Jeg sier ikke det er umulig å hente seg inn gjennom en god høst med seks hjemmekamper i eget hus. Det ser bare ikke sånn ut. For etter Rosenborg på Lerkendal venter serietoer Sarpsborg i åpningskampen på den nye arenaen før Vålerenga skal en ny tur til Lekendal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.