Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slår tilbake etter Tinkov-tirade:

- Det var ingen leder. Ingen som visste hvordan man skulle styre en gruppe på 70 personer

Contador fryktet det ville bli sånn, da Riis forsvant.

- VI ER IKKE VENNER: Alberto Contador har slått tilbake mot Oleg Tinkov. Her er duoen avbildet på en av de gode dagene under samarbeidet.  EPA/CLAUDIO PERI
- VI ER IKKE VENNER: Alberto Contador har slått tilbake mot Oleg Tinkov. Her er duoen avbildet på en av de gode dagene under samarbeidet.  EPA/CLAUDIO PERI Vis mer

(procycling.no): I sitt avskjedsintervju med cyclingnews.com strakk Oleg Tinkov seg langt for å latterliggjøre Alberto Contador.

- Jeg respekterer ham som rytter på grunn av merittene hans, men som person har han aldri appellert til meg. Jeg liker ham ikke, sa Tinkov blant annet i intervjuet.

Les Tinkovs skandaløse intervju her!

Han erklærte samtidig Contador som uønsket på Tinkoff-lagets avslutningsfest og la skylda på ham for at de ikke vant lagrankingen i WorldTouren.

- Jeg tror festen bli bedre uten ham uansett. Fordi han er en trist person. Han ønsker egentlig aldri å drikke champagne, og er alltid nøye med hva han spiser fordi han er så fokusert på å vinne Tour de France. De kan ryke og reise. Slike folk er kjedelige og har grusomme liv, smalt det fra den styrtrike, russiske businessmann.

Fleipet med Tinkov på sosiale medier

I et intervju med spanske Cadena Ser - gjengitt av cyclingnews.com - slår den nåværende Trek-Segafredo-rytteren tilbake.

- Jeg drikker champagne med vennene mine - men ikke med ham, lyder det syrlige stikket i retning Tinkov.

Spanjolen la ut en video på nyåret der han rev av seg trøya og viste fram den nye drakta til Trek-Segafredo under.

Samtidig holdt han et glass musserende i hånden:

- Men det var ikke champagne, det var cava, spøker Contador overfor Cadena Ser.

Fulgte Riis i tykt og tynt

Han forteller at Bjarne Riis var den egentlige årsaken til at han skrev under for satsingen.

Dansken måtte se brødreparet Andy og Fränk Schleck forsvinne til Leopard-Trek foran 2011-sesongen.

Riis kontret med å hente Contador.

2012-sesongen startet verst tenkelig da clenbuterolsaken fra 2010-touren fikk sin dom, og spanjolen opplevde å bli utestengt til august. Kontrakten ble annullert, men Contador ble værende i laget, selv da Tinkov kom inn som hovedsponsor og uttalte seg negativt om kjørestilen og hans «mangel på profesjonalitet» etter 2013-utgaven av Tour de France.

Tinkov sparket Riis - Contador fryktet det verste

I 2015 gikk det fra vondt til verre. Tinkov var igjen misfornøyd med prestasjonene til Contador, denne gangen under Tirreno-Adriatico - der han fikk en nesestyver av Nairo Quintana.

Som lageier gjorde Tinkov kort prosess mot Riis og sparket ham fra WorldTour-mannskapet han selv startet i 1999.

- Hovedutfordringen begynte når jeg skrev under på en kontraktsforlengelse og de (laget) kvittet seg med Bjarne Riis kort tid etter. Det var mannen som stiftet laget og grunnen til at jeg kom dit i det hele tatt.

- Jeg visste at når han dro, ville alt endre seg, og slik ble det også. Det var ingen leder, og ingen som visste hvordan man skulle lede en gruppe på nærmere 70 personer. Du kan komme med mye penger om bord, men du trenger andre egenskaper for å være en god leder også. De egenskapene hadde Riis, men ikke Tinkov, konkluderer Contador.

I 2017 er ikke Tinkov lenger en del av den internasjonale sykkelsporten, mens Contador skal gjøre et nytt forsøk på å vinne Tour de France sammenlagt. Denne gangen i Trek-Segafredos rekker.

- Etter min mening er Luca Guercilena (manager for Trek, vår anm.) nødt til å være forsiktig. Han har signert Contador og hans hjelpere som en gruppe, men jeg tror de vil skape mange problemer for Trek. Jeg ønsker å advare Guercilena om det. Det er vanskelig for alle å gjøre det mot meg, fordi jeg er sterk og har store baller, men jeg er sikker på de vil røre det til hos Trek, lød advarselen fra Tinkof i fjor høst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media