Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var ingen overraskelse. Northug er blitt dårligere

Finske Jauhojärvi stakk fra Northug, og fnyser av nordmannens spurtform.

SØLVGUTTER: Petter Northug klarte ikke gi Ola Vigen Hattestad noe forsprang før siste etappe. Vigen Hattestad klarte å jobbe seg opp i tet, men ble passert på oppløpet. Her fra kvalifiseringen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SØLVGUTTER: Petter Northug klarte ikke gi Ola Vigen Hattestad noe forsprang før siste etappe. Vigen Hattestad klarte å jobbe seg opp i tet, men ble passert på oppløpet. Her fra kvalifiseringen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northug klarte ikke å gi Ola Vigen Hattestad det utgangspunktet han nok hadde ønsket seg før den siste etappen på lagsprinten i Holmenkollen.

Finske Sami Jauhojärvi rykket fra de andre, og vekslet 3,1 sekunder foran Northug. Det var en luke Ola Vigen Hattestad måtte bruke mye krefter på å tette.

Finlands ankermann Ville Nousiainen mistet til slutt bort forspranget på oppløpet, og Finland ble nummer fem.

Det hindrer imidlertid ikke Sami Jauhojärvi i å helle kaldt blod i årene på de som tror at Petter Northugs spurtkvaliteter kunne ha reddet Norge i dag - eller noen annen dag.

Northug er ikke i form
- Jeg prøvde bare å klemme til alt jeg hadde fra start, og gi sprinterne bak meg masse melkesyre. Jeg visste at jeg kunne rykke fra dem i den store oppoverbakken, og ville ha så stor luke som mulig, forklarer Jauhojärvi overfor Dagbladet.

- Ble du overrasket over hvor stor luke du fikk til for eksempel Northug, at han måtte slippe?

- Nei, det var ingen overraskelse. Han er ikke i toppform.

- Han har jo et gull og et sølv så langt?

- Jo, men se på sluttspurten hans. Den er ikke så sterk som den har vært. Han kan ikke leke med oss lengre, eller, han kan leke med meg, men ikke med de beste spurterne, sier Jauhojärvi.

- Er det Northug som har blitt tregere, eller de andre som har blitt raskere?

- Northug har blitt dårligere, sier Jauhojärvi til Dagbladet, og virker skråsikker på at det er slutt på den tiden der nordmannen var utilnærmelig i topphastighet.

Hattestad like sterk
Norge lot media tror at Petter Northug skulle gå siste etappe i går, før de endret på rekkefølgen før påmeldingsfristen utpå ettermiddagen.

NYE TIDER: Sami Jauhojärvi (venstre) mener det er slutt på den tida der Petter Northug kunne leke med konkurrentene. I dag var i hvert fall Devon Kershaw og Alex Harvey for sterke.Foto:
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
NYE TIDER: Sami Jauhojärvi (venstre) mener det er slutt på den tida der Petter Northug kunne leke med konkurrentene. I dag var i hvert fall Devon Kershaw og Alex Harvey for sterke.Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Det mener Jauhojärvi spiller mindre rolle.

- Det var ingen overraskelse. Det spiller ingen rolle med Norge, for begge er like sterke, sier han.

Til slutt måtte altså Ville Nousiainen slippe flere av konkurrentene forbi seg på oppløpet, så Sami Jauhojärvis jobb bar ikke like mye frukter som han kunne håpet på.

For Norge glapp gullet også mot slutten, da knallsterke Alex Harvey fra Canada staket ned Ola Vigen Hattestad på oppløpet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling