- Det var ingenting i veien med Rooneys form

Hodgson etter trist engelsk EM-sorti.

SLUKØRET GJENG: Wayne Rooney (midten) og det landslagskollegene forlot EM-basen i Krakow og returnerte til England i går.Foto: AFP PHOTO / BARTOSZ SIEDLIK / NTB Scanpix
SLUKØRET GJENG: Wayne Rooney (midten) og det landslagskollegene forlot EM-basen i Krakow og returnerte til England i går.Foto: AFP PHOTO / BARTOSZ SIEDLIK / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney (26) scoret riktignok sitt første sluttspillmål på åtte år - et mål som sendte England til EM-kvartfinale som gruppevinner.

Det var imidlertid stort sett det eneste positive bidraget fra Manchester United-stjerna etter at han returnerte fra karantenen som holdt ham ute i Englands to første kamper i sluttspillet.

Skuffede engelskmenn leter nå etter forklaringer på hvorfor det til slutt gikk som det gikk da «Three Lions» for tredje gang i EM-sammenheng røk ut etter straffesparkkonkurranse. Den sedvanlige entusiasmen, som riktignok ikke ble vekket til live før etter siste gruppespillskamp, ble raskt avløst av den like tradisjonelle syndebukkjakten.

Dømt ut i fra hva som står å lese på kommentatorplass i avisene, peker de fleste på en rusten Rooney.

Sprek Landslagssjef Roy Hodgson vil ikke gi medhold til dem som mener at Wayne Rooneys fysiske form var en medvirkende årsak.

- Vi har ikke oppdaget noen problemer ved Waynes fysiske form. Vi har fulgt ham opp tett på trening, og han har sett veldig sprek ut. I første kamp mot Ukraina var det ingen tydelige tegn på at han sleit med formen, og han holdt i 120 minutter mot Italia, sier Hodgson, ifølge BBC

- Faktisk var statistikkene over løpene han foretok under trening og i kamp veldig gode, fortsetter landslagssjefen.

Store forventninger Uansett kommer ikke Hodgson utenom at Rooney ikke hadde touchen og timingen som kjennetegner ham på hans beste.

Et 37 minutter langt innhopp mot Belgia, var alt 26-åringen hadde spilt av fotball mellom serieavslutningen 13. mai og kampen mot Ukraina 19. juni - altså et opphold på over fem uker. Likevel hadde han styrt klar av skadeproblemene som forkludret oppladningen til VM i 2006 og 2010.

- Det dere kanskje kan si, er at dere er skuffet over prestasjonene hans, og kanskje kunne han ha spilt bedre, erkjenner Hodgson overfor engelske journalister.

- Selvfølgelig har vi store forventninger til ham. Da han mistet de to første kampene var det noen som hevdet at alt vi trengte å gjøre var å komme oss til den tredje kampen, og så ville Wayne Rooney vinne oss mesterskapet. Det hadde kanskje vært for mye forlangt, men han prøvde i det minste veldig hardt. Han hadde ikke sin beste kamp - og det er jeg sikker på at han innrømmer selv. Det kan skyldes flere ting, men den fysiske formen var ikke noen vesentlig faktor, sier Hodgson.

Sønderknust Fra Rooney selv kommer det imidlertid ikke mye selvkritikk, snarere er det selvmedlidenheten som råder etter straffesparkkonkurransen hvor Ashley Young og Ashley Cole ikke maktet å få ballen i mål.

- Det var fryktelig måte å ryke på. Vi er alle sønderknuste. Det var en tøff kamp. Alle jobbet hardt, og det å tape på straffer er en forferdelig følelse for alle sammen. Vi kan uansett holde hodene høyt hevet, det er mange unge spillere i troppen, sier Rooney, ifølge BBC.