GA BESKJED: Her gir Thomas Morgenstern beskjed om at ikke alt var som det skulle med Anders Bardals andre hopp i lagkonkurransen. Litt senere ble de norske gutta flyttet ned fra andre til fjerdeplass.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
GA BESKJED: Her gir Thomas Morgenstern beskjed om at ikke alt var som det skulle med Anders Bardals andre hopp i lagkonkurransen. Litt senere ble de norske gutta flyttet ned fra andre til fjerdeplass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

- Det var jeg som sa fra

Morgenstern ville bare ha en fair konkurranse.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Dersom ikke Thomas Morgenstern hadde stusset over at bommen ble flyttet ned etter Anders Bardals hopp, ville Norge sittet med VM-sølvmedaljene om halsen nå.

I stedet ble sølvjubelen erstattet med tårer og den sureste fjerdeplassen i hoppsportens historie.

På grunn av regnefeilen som oppsto da Anders Bardal fikk poeng basert på hopping fra en lavere avsats enn den han hoppet fra, ble Norge fratatt medaljene alle trodde de hadde vunnet.

Har ikke gjort noe galt
På den internasjonale pressekonferansen for medaljevinnerne ble det naturlig nok snakk om arrangørtabben.

- Anders Bardal hoppet fra en høyere avsats enn meg. Det var veldig jevnt etter Bardals hopp, jeg tror vi bare ledet med tre poeng, og dette er jo VM. Jeg ville bare at det skulle være en fair konkurranse, så jeg ba dem sjekke hoppet til Bardal på nytt. Så vet jeg ikke hva som skjedde, sier Thomas Morgenstern om situasjonen som oppsto etter at konkurransen var avsluttet, og Norge trodde de hadde vunnet sølvet.

Men allerede da var altså rennlederne igang med å se på Bardals hopp.

- Jeg har ikke gjort noe galt, bedyrer Morgenstern overfor Dagbladet.

- Jeg skjønner jo at de norske gutta er skuffa, men alt jeg var interessert i var å få et riktig resultat, fortsetter han.

Glade polakker
Polakkene som plutselig tok steget opp på pallen var derimot i fyr og flamme.

- Vi var veldig skuffa etter det siste hoppet vårt. Så hørte vi at Norge kanskje kunne bli disket, men så var alt veldig forvirrende. Da vi fikk beskjeden om at vi hadde fått medaljer likevel ble vi veldig glade, sier Pjotr Zyla.