Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var jo bare såvidt jeg kom med i troppen til dette rennet

Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte vaske skidressen i går.

I TET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har festet grepet om Tour de Ski-seieren. I dag vant hun jaktstarten i italienske Toblach.Foto: EPA/ANDREA SOLERO/NTB Scanpix
I TET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har festet grepet om Tour de Ski-seieren. I dag vant hun jaktstarten i italienske Toblach.Foto: EPA/ANDREA SOLERO/NTB Scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiste hjem på juleferie etter verdenscupen i Davos og gjorde minst mulig mens hun var hjemme.

Det har betalt seg i form av hennes livs form i årets Tour de Ski, og nå er Oslo-jenta plutselig favoritt til å bli tidenes første norske vinner av den sagnomsuste, og for Norges del, trøblete touren.

- Jeg er i hvert fall på mitt livs nivå, men jeg føler ikke at jeg flyr nå heller, så jeg føler at jeg kan holde dette nivået i halvannen måned til OL også, sier Astrid etter løpet.

Måtte vaske klær
Etter dagens jaktstart i italienske Toblach er det nå bare Therese Johaug, sykdom eller andre uhell som kan frarøve henne seieren i Touren.

- Det var jo bare såvidt jeg kom med i troppen til dette rennet. Jeg skulle jo bare ned å gå et par klassiskrenn, og så dra hjem. Jeg har bare med meg en skidress og en overtrekksdress, så jeg måtte vaske noen klær i går, smiler hun.

Nå gjenstår det en femkilometer i morgen, før den stupbratte stigningen opp alpinbakken i Val di Fiemme. Der tapte Astrid ett minutt og tredve sekunder til Therese Johaug i fjor, uten at hun tenker på hvor mye hun må ha i år for å holde unna for lagvenninna.

- Det velger jeg å ikke tenke noe på. Jeg tapte 1.30 i fjor, og det forspranget får jeg garantert ikke i år. Hvis jeg får gå ut først på søndag tenker jeg bare på at hun skal få gå fort for å ta meg igjen, sier Astrid.

Et magisk minutt
Og heller ikke Therese tenker veldig mye på hvor mye hun må ha for å ha en sjanse til å fravriste Jacobsen Tour-seieren.

- Jeg føler jeg ligger bra an før den avsluttende helga, men det er jo et renn i morgen der man har muligheter til både å hente og tape sekunder. Det er veldig vanskelig å si hvor nærme jeg må være for å ha en sjanse, men hvis jeg klarer å holde meg under minuttet så kanskje jeg har noen muligheter, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media