- Det var jo en Premier League-scoring

Tetteys kanon stoppet Vålerenga.

LERKENDAL (Dagbladet.no) Rosenborg - Vålerenga 2-0 (1-0).

En kanonscoring av Alexander Tettey endret kampen på Lerkendal, og ga Rosenborg overtaket de trengte for å slå Vålerenga i kveld.

- Det var jo et ekte Premier League-mål det der. Det ser bra ut, veldig bra ut, sa en storfornøyd Tettey til TV 2 Sport etter å ha sett langskuddet som ble målt til 104 km/t i reprise.

Trener Knut Tørum er full av ros til midtbanespilleren, som har hatt en kjempeuke som fotballspiller. Tidligere i uka debuterte han med flagget på brystet mot Argentina.

- Tettey har en fantastisk fysikk, styrke, spenst og kondisjon, sier Tørum, som likevel vil passe på at unggutten ikke tar av.

- Det er små marginer i fotball. Hadde det skuddet gått i stanga, hadde vi nok bare husket bommen mot slutten. Da ville ingen ha snakket om Tettey akkurat nå, sier RBK-treneren.

Vålerenga best i gang

Den første halvtimen kom RBK bakpå, og hadde det ikke vært for flere helt avgjørende inngripener kunne det sett stygt ut for trønderne til pause på Lerkendal.

SUSER: Alexander Tettey fyrte av fra langt hold, og smalt inn 1-0 til Rosenborg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SUSER: Alexander Tettey fyrte av fra langt hold, og smalt inn 1-0 til Rosenborg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

For eksempel etter et kvarters spill, da Daniel Fredheim Holm spilte Morten Berre gjennom med et hælspark. Berre kom på blankt mål, men Abdou Razack Traoré, venstreback for dagen, fikk feid ballen unna i grevens tid.

Eller tolv minutter senere, da Bjørn Tore Kvarme klarerte ballen rett i føttene på Daniel Fredheim Holm. Da VIF-spissen skulle fyre avgårde, var den tidligere Liverpool-stopperen der, nok en gang i tolvte time.

- Det så stygt ut den første halvtimen, men da målet kom snudde det, sier RBKs sportsdirektør Knut Thorbjørn Eggen, og får støtte av VIF-trener Harald Aabrekk.

- Målet forandret alt, vi var best før det, men da snudde alt, sier Aabrekk.

RBK tok over

For da fotballkvelden rundet halvtimen på Lerkendal handlet plutselig det meste om hjemmelaget.

Minuttet etter en Sapara-miss fra tre meter kom Alexander Tettey på skuddhold.

21-åringen tok med seg kula noen meter, publikum ropte på skudd, og Tettey fulgte oppfordringen. Kanonen fra midtbanespilleren havnet i lengste hjørne for Arason.

- Det var jo en Premier League-scoring

1-0, og trønderjubel på Lerkendal.

Dabbet av

Andreomgangen dabbet av, både tempo og kvalitetsmessig. For Vålerenga ble de siste 45 minuttene kun en forlengelse av det Oslo-laget har slitt med på bortebane tidligere:

Å score mål.

Rosenborg var nærmere å øke enn VIF var redusering, og fem minutter før slutt fikk Alexander Tettey ballen igjen.

Midtbanespilleren forserte med ballen flere meter, før han alene med Arason skjøt utenfor.

Vålerenga måtte avslutte kampen med ti mann da Freddy Dos Santos hinket av banen kvarteret før slutt. Bortemålstørken for Oslo-laget fortsetter, mens RBK fikk revansje for det sure tapet i Bergen forrige serierunde.

- Rosenborg var mer effektive enn oss i dag, og spesielt når vi ble 10 mann på slutten. Det er bare å gratulere, sier VIF-trener Harald Aabrekk.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

DOBLET: Yssouf Koné fortsatte den gode trenden fra europacupkampen mot Tampere, og satte inn 2-0 i andre omgang.