- Det var kjempeklønete av meg, men man lærer stadig

Ærlig Eckhoff.

STERK AVSLUTNING: Tiril Eckhoff banket den franske stjerna Marie Dorin-Habert i spurten om tredjeplassen på dagens fellesstart på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
STERK AVSLUTNING: Tiril Eckhoff banket den franske stjerna Marie Dorin-Habert i spurten om tredjeplassen på dagens fellesstart på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

SJUSJØEN (Dagbladet): I vanskelige skyteforhold på dagens fellesstart ble Tiril Eckhoff - som vanlig - beste norske jente, med 3. plass.

Fossumløperen skjøt på seg tilsammen sju strafferunder, men gikk et godt langrenn. Den ukrainske vinneren, Julija Dzjyma, og tyske Franziska Preuss var det lite å gjøre med, men Eckhoff banket den franske stjerna Marie Dorin-Habert i spurten om 3. plassen.

Og det til tross for at Eckhoff mener hun gjorde en diger strategisk feil.

- Jeg gjorde en taktisk kjempebommert i svingen før mål, men det er digg å at jeg slår henne likevel. Hun er veldig god på sisterunder.

- Kjempeklønete - Hva gjorde du galt?

- Dorin-Habert tok innersvingen før mål, men heldigvis kom hun så langt ut at jeg kunne ta tilbake innersvingen. Det var kjempeklønete av meg, men man lærer stadig. Jeg vet jeg har en bra spurt, det er jeg fornøyd med, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

- Jeg håper på flere sånne dueller framover, det er jo noe av det som er gøy med skiskyting, legger hun til.

Alt i alt ble det en god åpningshelg her på Sjusjøen for Eckhoff. Hun gikk en god sprint i går, og ble nummer to, bak italienske Dorothea Wierer, og i dag ble det altså en ny pallplass.

- Det er en bra start, jeg kan ikke klage, sier hun.

- Vi hadde veldig gode ski i dag. Jeg følte meg i bedre slag i dag også. Jeg føler jeg er sterk, så det er deilig.

Svak Solemdal En som ikke fikk det til i helga er Synnøve Solemdal. Tingvoll-jenta ble nummer 32 på gårdagens sprint, og i dag gikk hun inn til 21. plass etter ni (!) bom i den vanskelige vinden.

- Dette var dårlig, synes jeg. Jeg er brukbart fornøyd med liggende. Der bruker jeg litt for lang tid, men treffer på åtte av ti. På stående må jeg bare hjem og trene. Jeg er ikke sikker nok til å takle den vinden som er, da må man bare vært knallhard i hodet. I sporet var det litt begge deler. Jeg prøvde å gå bak folk og gå litt smart, men det spruta ikke akkurat, sier hun til Dagbladet.

- Hva tenker du om verdenscupåpningen i Östersund nå?

- Nå skal jeg stå i stående stilling i halvannen uke. Jeg var for dårlig forberedt til den helga her. Nå gjelder det å være kald i hodet og trene.

• Verdenscupåpningen i skiskyting går i Östersund neste søndag.