Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var latterlig, det skal ikke skje

Sammenlagtfavoritter slikker sårene etter motorsykkelkollisjon.

OPPSKRAPET: Geraint Thomas fikk seg en kraftig trøkk da han gikk i bakken i bunnen av Blockhaus. FOTO: AFP
OPPSKRAPET: Geraint Thomas fikk seg en kraftig trøkk da han gikk i bakken i bunnen av Blockhaus. FOTO: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Sammen med Mikel Landa var Geraint Thomas det britiske storlaget Team Skys håp i Giro d'Italia. Men håpet forsvant da en politimotorsykkel skapte skandaleoverskrifter.

I bunnen av den svært tøffe stigningen til Blockhaus, avslutningen på den niende etappen i årets Giro, stopper motorsykkelen på venstre veiskulder. Dette kommer imidlertid for brått på hovedfeltet, og på enden av Team Sunwebs tog treffer Wilco Kelderman motorsykkelen. Ifølge Team Sunweb-rytter Chad Haga skal kjøretøyet ha stoppet like etter en sving og at de ikke rakk å se den før det var for sent.

Dominoeffekten går verst utover Team Sky, som får en rekke av deres menn i bakken, som får begge sine kapteiner - nevnte Landa og Thomas - sendt i bakken. Sistnevnte var alt annet enn fornøyd, da han trillet i mål fem minutter bak etappevinner Nairo Quintana.

LES OGSÅ: Skandale i Giro d'Italia: Motorsykkel felte favoritt

- Det var latterlig, det skal ikke skje. Vi kjempet mot bunnen av klatringen og plutselig er det noen foran meg som treffer en motorsykkel og vi går ned. Skulderen min falt ut også (gikk ut av ledd, vår.anm.), sa waliseren etter etappen.

HARD MEDFART: Geraint Thomas. FOTO: AFP
HARD MEDFART: Geraint Thomas. FOTO: AFP Vis mer

Etter å ha kommet til hektene tok 30-åringen opp jakten på hovedfeltet noen minutter senere, men var sjanseløs mot et hurtiggående Movistar-tog i front rittet. Nå er Sky-rytterens ambisjoner om å erobre maglia rosa trolig også skrinlagte.

- Det er for tidlig å si (angående sammendraget, vår.anm.), jeg må bare la det synke inn litt først, fordi jeg er litt sint for øyeblikket, og jeg må sette meg ned og finne ut hva vi skal gjøre i morgen.

(artikkelen fortsetter under videoen)

- De sier det skjer, men det burde ikke det

Wilco Kelderman, motorsykkelens første offer, endte opp med en brukket finger og er sendt til røntgen for ytterligere kontroll, og er ute av rittet. Hans kaptein Tom Dumoulin unngikk såvidt landsmannen og syklet etter hvert inn til en tredjeplass, 24 sekunder bak Nairo Quintana.

Han var dog alt annet enn fornøyd, da han etter etappen fikk spørsmål om hvordan han følte seg.

- Jeg føler meg dritt fordi vi mistet Wilco Kelderman. Han følte seg veldig bra og jeg var veldig komfortabel med ham. Akkurat nå kan jeg ikke være fornøyd med min egen prestasjon, fordi han ville vært så viktig den siste halvannen uken og jeg er så skuffet på hans vegne.

PALLPLASS: Tom Dumoulin taper spurten mot Thibaut Pinot, men tar likevel en solid tredjeplass på dagens etappe. FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MEO
PALLPLASS: Tom Dumoulin taper spurten mot Thibaut Pinot, men tar likevel en solid tredjeplass på dagens etappe. FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MEO Vis mer

Han mener, i likhet med mange andre, at nok er nok. Det har vært en rekke ulykker hvor motorsykler har vært involvert de siste årene. Den verste under Gent-Wevelgem i fjor, da Antoine Demoitié mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en motorsykkel.

- Jeg vet ikke hva den dumme motorsykkelen gjorde, jeg er så skuffet. Jeg kunne såvidt unngå den. Jeg så den i siste liten og og var egentlig bare heldig. Om jeg bare var to centimeter til høyre så kunne jeg ha gått ned. De sier det er sånt som skjer, men det burde ikke det.

Quintana ny sammenlagtleder

En annen som gikk ned var også føreren i ungdomskonkurransen, Adam Yates. Briten tok opp jakten på feltet og jaget febrilsk, men måtte til slutt svelge et tidstap på fire minutter og 39 sekunder.

- Jeg er bittert skuffet over dagens uheldige situasjon, men giroen er ikke over for oss ennå, konstanterer Yates.

SKAL KJEMPE: Adam Yates gir ikke opp, til tross for et stygt tidstap i dag. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
SKAL KJEMPE: Adam Yates gir ikke opp, til tross for et stygt tidstap i dag. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

Velten, samt den tøffe klatringen, sørget dermed for flere trøyebytter. Davide Formolo (Cannondale-Drapac) klatret godt og med en åttendeplass på etappen, to minutter og 45 sekunder bak Nairo Quintana, overtar han Yates' hvite trøye.

Sammenlagtleder før dagens etappe, Bob Jungels, fikk tidlig på klatringen problemer under Movistars brutale tempo. QuickStep-Floors-rytteren led i den bratte klatringen og mistet trøyen til etappevinner Quintana. Luxembourgeren har nå tre minutter og 30 sekunder opp til den lille colombianeren.

Tøft fikk også Tejay Van Garderen det. Amerikaneren har sin forse på temposykkelen, men håpet nok å begrense tidstapet i fjellene. Allerede etter den første, skikkelige fjelltesten er BMC-rytteren nå tre minutter og 56 sekunder bak rivalen i den blå Movistar-drakten.

Her er noen reaksjoner på Twitter etter hendelsen:

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!