- Det var lett!

Molde lå under 2-1 da det gjensto fem minutter.

(Dagbladet.no): Viking - Molde 2-3. Molde har gjennomgått en fantastisk forvandling siden de tapte 6-1 mot Lyn sist søndag. For på torsdag reiste laget seg og tok sin første seier i år med 2-1-triumfen over Tromsø. Og i dag kom sesongens første seier på bortebane. Viking ble slått etter en vidunderlig snuopserasjon i sluttminuttene.

- Jeg trodde ikke på seier da Viking gikk opp til 2-1 kvarteret før slutt. Nå ligger vi likt med mange av de andre lagene, sier matchvinner Dag Roar Ørsal til P4.

Molde åpnet kampen på Viking stadion best og tok ledelsen på kampens første sjanse. Stian Ohr tok ned en pasning i feltet og lobbet ballen over en utrusende Anthony Basso i Viking-målet.

Men etter den gode Molde-starten tok Viking over spillet. Spesielt da Petter Rudi måtte forlate banen med skade, mistet Molde en del av flyten fra åpningsminuttene.

Og da Robert Mambo Mumba utliknet på en supernikk i krysset fra 10 meter var det fullt fortjent.

Andre omgang ble preget av at Viking hadde ballen mye og styrte spillet, mens Molde disiplinert lå bakpå og satset på kontringer. Det var Viking som først fikk betalt. Peter Kopteff fikk ballen på 16 meter, dro av en mann og klemte ballen opp i krysset med venstrebeinet. Fantastisk prestasjon - og den tredje vakre scoringen i kampen.

Men da var det også slutt på det vakre. Derfra og inn var det effektivitet som gjaldt.

Først utliknet kaptein Magnus Kihlberg da han tok ned ballen i feltet og sklei den inn. Så var det tid for en vidunderlig kontring som Dag Roar Ørsal enkelt kunne trille i mål med bredsida.

UT MED SKADE: Petter Rudi takler Vikings målscorer Robert Mambo Mumba. Rudi måtte forlate banen med skade i første omgang og gikk glipp av Moldes fantastiske snuoperasjon. Foto: Scanpix
UT MED SKADE: Petter Rudi takler Vikings målscorer Robert Mambo Mumba. Rudi måtte forlate banen med skade i første omgang og gikk glipp av Moldes fantastiske snuoperasjon. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg får ballen for åpent mål. Bare å trille den inn - det var ikke så veldig vanskelig! gliser matchvinner Ørsdal.

En utrolig snuoperasjon av Molde, som nå har tatt de to første skrittene vekk fra den grusomme sesongstarten.