- Det var litt morsomt å lese det. Det var en konspirasjonsteori

Magnus Carlsen-manager Espen Agdestein avviser påstander fra sjakk-stormester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): 7. september, syv dager etter Det internasjonale sjakkforbundets (FIDE) opprinnelige tidsfrist, signerte Magnus Carlsen (23) den mye omtalte VM-kontrakten.

Russlands politiske situasjon, som blant annet innebærer at landet er ilagt en rekke EU-sanksjoner, var grunnen Carlsen-leiren oppga som forklaring på at han i utgangspunktet ikke ønsket å spille i Sotsji. Nå mistenker imidlertid den kasakhstansk-fødte sjakkspilleren Vladislav Tkachiev at Carlsen samtidig hadde en helt annen plan.

Den hemmelige planen Stormesteren, som er rangert som nummer 148 i verden, har lansert teorien sin i et ferskt blogginnlegg gjengitt av chess24.com.

Der skriver Tkachiev at en av grunnene til at Carlsen vurderte å splitte sjakkverden ved å si fra seg tittelen, er fordi nordmannen og den amerikanske milliardæren Rex Sinquefield hadde en plan om å arrangere en egen VM-kamp mellom Carlsen og USAs beste spiller, Hikaru Nakamura.

«(...) Vi kan anta at de så - og det skikkelig - på prosjektet med en kamp mellom Carlsen og Hikaru Nakamura. Det ville blitt betalt for av milliardæren Rex Sinquefield»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer