Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var litt sjalabais der en periode

Men Rosenborg senket Tromsø i sluttminuttene, og sørget for Molde på topp.

SCORET OG MÅTTE UT: Daniel Fredheim Holm scoret kampens første mål, og måtte senere ut med en strekkskade i leggen. Foto: Digitalsport
SCORET OG MÅTTE UT: Daniel Fredheim Holm scoret kampens første mål, og måtte senere ut med en strekkskade i leggen. Foto: Digitalsport Vis mer

(Dagbladet): • Rosenborg - Tromsø 3-1 (1-1)

For en gangs skyld håpet Molde-supporterne på Rosenborg-seier. Med tre poeng til trønderne over Tromsø ville Molde inneha tabelltoppen til neste serierunde.

Det så lenge ut til å bli uavgjort, men et Kara-selvmål to minutter før slutt og et herlig skudd av Per Ciljan Skjelbred sørget for tre poeng til Rosenborg - og tabelltopp til Molde.

- For oss var dette en sekspoengskamp, og veldig viktig. Vi var litt sjallabais en periode, men vi kjørte videre og fikk tre poeng, sier Per Ciljan Skjelbred til TV 2 etter kampen.

- Er dere med i gullkampen nå?

- Vi er langt bak, men tar vi poeng jevnt og trutt så får vi se hvor vi er når vi nærmer oss slutten, sier målscorer Skjelbred.

UTLIKNET: Kara headet inn utlikningen bak Daniel Örlund. Foto: Ned Alley / Scanpix
UTLIKNET: Kara headet inn utlikningen bak Daniel Örlund. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Det var en god oppfølging av Aalesund-kampen (3-1), og det var viktig å vise oss fram på hjemmebane og ta tre poeng. Nå trenger vi noen flere slike seire for å få opp selvtilliten, mente RBK-trener Jan Jönsson.

Tore Reginiussen var - selvfølgelig - skuffet etter kampen, og i motsetning til Skjelbred og Jönsson mener han nå at Rosenborg er med i medaljekampen.

- Utrolig bittert. Jeg er så forbanna at jeg nesten ikke kan få sagt det. Nå kan de melde seg på til en viss grad, og vi skulle gjerne ha parkert dem der nede, sier han etter kampen.

Fire minutter Det åpnet og sluttet perfekt - for både Molde og Rosenborgs del.

Daniel Fredheim Holm sendte vertene i ledelsen etter bare fire minutter da et mislykket Rade Prica-skudd gikk via bena på den tidligere Vålerenga-spilleren og i mål.

Han satte ballen i nærmeste hjørne, og Lerkendal (og Molde) kunne juble.

Kara satte en liten demper på feiringen da utlignet for Tromsø kvarteret før pause. Senegaleseren kom seg foran Simen Wangberg og stanget Remi Johansens fine innlegg i mål.

Kara-selvmål Det var langt mellom de store sjansene, og bortsett fra et par langskudd og nesten-muligheter hadde både Marcus Sahlman og Daniel Örlund lite å gjøre mellom stengene.

AKROBATISK: Rade Prica prøvde seg på et saksespark - uten å lykkes. Returen havnet imidlertid i bena på Daniel Fredheim Holm som scoret. Foto: Ned Alley / Scanpix
AKROBATISK: Rade Prica prøvde seg på et saksespark - uten å lykkes. Returen havnet imidlertid i bena på Daniel Fredheim Holm som scoret. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

Men to minutter før full tid falt avgjørelsen.

Først headet Kara et Fredrik Winsnes-innlegg i eget nett, og like etterpå slo Per Ciljan Skjelbred spikeren i den berømte kista da han driblet av to mann og satte ballen i mål.

Det sørget for tre Rosenborg-poeng, og en foreløpig tabelltopp til Molde.

KUNNE JUBLE: Rosenborg-spillerne jubler etter kampslutt. Foto: Digitalsport
KUNNE JUBLE: Rosenborg-spillerne jubler etter kampslutt. Foto: Digitalsport Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media