IKKE HELT I TOPPEN: Kjetil Jansrud ble beste nordmann i finalen i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Scanpix/AP
IKKE HELT I TOPPEN: Kjetil Jansrud ble beste nordmann i finalen i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Scanpix/APVis mer

- Det var litt smårusk

Kjetil Jansrud på 6. plass i storslalåm-finalen.

|||

Kjetil Jansrud kjørte bra, men det holdt ikke helt i verdenscupfinalen i storslalåm fredag. Sølvvinneren fra OL endte på 6.-plass.

- Jeg synes kjøringen min var bra, men det holdt ikke helt. Det var litt smårusk å trekke for i begge omgangene, sa Kjetil Jansrud til NTB etter at verdenscupsesongen var over for hans del.

- Jeg skal ikke nekte for at det var litt røft å kjøre her, og jeg vil vel også si at det var ei litt rar løype, mente Jansrud som lå på 4.-plass etter første omgang.

Han var 0,76 sekund bak vinneren Carlo Janka i mål. Samtidig som sveitseren vant fredagens storslalåmfinale, sikret han seg også seieren i den totale verdenscupen, selv om det gjenstår ett renn å kjøre.

Benjamin Raich som ligger på andreplass, er over 100 poeng bak og kan ikke ta igjen Janka i lørdagens slalåmrenn. Det er også klart at Didier Cuche tar tredjeplassen i den totale cupen i år.

- Det var fint å få denne gjennomkjøringen i storslalåmtraseen her med tanke på at vi skal kjøre VM i den samme løypa neste år, mente Jansrud som heller ikke la skjul på at han synes det skal bli godt å få roet seg ned litt nå.

Riktignok skal han kjøre NM i Narvik allerede kommende uke, men der er ikke presset og stresset like stort som i verdenscupen.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd med den sesongen jeg nettopp har avsluttet. Jeg kunne selvsagt godt ha tenkt meg en seier i verdenscupen, men det gikk ikke, så den får jeg ta til neste år i stredet, sa Jansrud til NTB.

Han sikret seg to pallplasseringer i verdenscupen i årets sesong. Det var andre- og tredjeplassen han sikret seg i rennene i Kranjska Gora like før OL. I Whistler Creekside kjørte han inn til OL-sølv i storslalåm, og det er hans beste internasjonale prestasjon til nå.

Det var forresten Carlo Janka som vant OL-rennet også, og da endte Aksel Lund Svindal på bronseplass. (©NTB)