Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var litt «tjafs och bråk» i Portugal

Tidligere FFK-trener Anders Grönhagen bekrefter uro på treningsleir.

BEKREFTER SLÅSSING: Anders Grønhagen var FFK-trener da lagets spillere ikke klarte å oppføre seg på treningsleir. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX .
BEKREFTER SLÅSSING: Anders Grønhagen var FFK-trener da lagets spillere ikke klarte å oppføre seg på treningsleir. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX . Vis mer

|||

En friskmeldt Anders Grönhagen bekrefter at det var uro under Fredrikstads treningsleir i Portugal, men den svenske treneren sier han ikke kunne kontrollere hva spillerne gjorde utenfor trening.

Fyllefester og slåsskamper ødela samholdet i Fredrikstad, hevdet midtstopper Raio Piiroja tirsdag. Til VG snakket den estiske landslagsspilleren om en turbulent oppkjøring til sesongen.

- På et tidspunkt forsvant disiplinen helt. Det startet i La Manga, og fortsatte i Portugal, sa Piiroja.

- Snakker du om natteliv?

- Ja. Det ble mye drikking og slåssing, sa Piiroja til VG.

Anders Grönhagen ble løst fra sin kontrakt med Fredrikstad i sommer. I 2008 ledet han østfoldingene til seriesølv.

- Det var litt «tjafs och bråk» i Portugal, men vi ordnet opp i det. Det var tidvis tøft på trening, men ingen ukultur i treningssammenheng, sier Grönhagen til NTB.

Han sikter til episoden der Patrik Gerrbrand og Kasey Wehrman barket sammen.

Holdt seg på hotellrommet

Svensken vil ikke kommentere hva spillerne gjorde da han ikke var til stede med forklaringen at «det har jeg ingen aning om». Men han følger opp med følgende:

- Jeg kan ikke gå inn på hvert hotellrom og kontrollere hva spillerne gjør. Som trener i en eliteklubb forventer jeg at spillerne er profesjonelle og tar eget ansvar, sier Grönhagen.

Trenerveteranen avviser at han lot spillerne få for frie tøyler og at det utviklet seg en festkultur i FFK.

- Jeg kan ikke ta ansvar for det som skjer utenfor trening og kamper, sier svensken.

- Var du ute på byen med spillerne i La Manga og Portugal?

Grönhagen svarer med et klart «ikke».

- Jeg var ikke ute med spillerne. Vi hadde noen ledermiddager, ellers holdt vi oss på hotellrommet, sier Grönhagen som innledet trenerkarrieren i GIF Sundsvall i 1986.

For raskt tilbake

56-åringen måtte opereres for forstadiet til prostatakreft i mars. Han gjorde comeback som FFK-trener, men ledet laget bare i ni kamper denne sesongen.

- Det har vært et «jävligt tråkigt år» både for meg selv og FFK. Jeg innrømmer at jeg tok det veldig hardt da jeg måtte opereres. Dette er ting du tror rammer alle andre enn deg selv. Jeg valgte å opereres rask. Det store problemet var at jeg kom tilbake for tidlig, sier Grönhagen.

Overfor NTB utdyper han:

- Jeg gikk i veggen, og skulle ha hvilt i 14 dager til. Sykdom tar energi og jeg våknet om nettene. Min sykdom ble nok et «störningsproblem», men andre får vurdere i hvilken grad det påvirket klubben.

Nå har «Grönis», som han gjerne kalles, ladet batteriene.

- Jeg er friskmeldt og har ladet batteriene. I desember skal jeg ta en beslutning om hva jeg skal gjøre framover. Det har vært noen henvendelser, men jeg har ikke hastverk, sier den tidligere Djurgården-treneren.

(NTB)

MANGLET DISIPLIN:  Raio Piiroja fortalte i dag at det var slåssing og drikking på FFKs treningsleir i vinter. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
MANGLET DISIPLIN: Raio Piiroja fortalte i dag at det var slåssing og drikking på FFKs treningsleir i vinter. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media