SKJØT SEG BORT: Hjemmefavoritten Kaisa Mäkäräinen skuffet stort på VM-sprinten, og havnet helt nede på 35. plass etter å ha bommet hele fem ganger.
SKJØT SEG BORT: Hjemmefavoritten Kaisa Mäkäräinen skuffet stort på VM-sprinten, og havnet helt nede på 35. plass etter å ha bommet hele fem ganger.Vis mer

- Det var mange finske banneord i bua

Tiril om hjemmefavoritten som feilet.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Kaisa Mäkäräinen (32) var gullfavoritt og det store finske hjemmehåpet før dagens VM-sprint for damer, men Kaisa led av den samme bommesyken som spredte seg i feltet da værgudene ikke var nådige under løpet i Kontiolahti i ettermiddag.

Kanskje kjente hun presset, dama som er fra VM-traktene, for det mangler ikke på finske flagg på tribunen her i Kontiolahti.

Men hun kjente iallfall på vinden, og allerede på den første skytingen, så smelte hun av tre bomskudd og ødela gullhåpet på første forsøk.

Sjanseløs på medalje Stort bedre gikk det ikke på den stående skytingen for Mäkäräinen - hvor hun fulgte opp med to strafferunder. I mål endte hun på en 35. plass - sesongens klart dårligste resultat av Mäkäräinen.

Hun går ut hele to minutter og 20 sekunder bak den franske gullvinneren Marie Dorin-Habert på morgendagens jaktstart, og er selvsagt helt sjanseløs på å gå seg opp til en medalje.

- Det var mange finske banneord i bua, sier Tiril Eckhoff om frustrasjonen Kaisa Mäkäräinen liret av seg etter VM-skuffelsen.

Kaisa Mäkäräinen snakket med finsk media etter løpet, men da turen kom til internasjonal skrivende presse, så gikk hun bestemt rett forbi.

- Hummer og kanari Selv var Eckhoff greit fornøyd med 19. plassen, etter tre bom på den stående skytingen. Hun beskriver løpet som enormt krevende i de rådende forholdene.

- Jeg er i grei form, men det var utfordrende der ute. Det var hummer og kanari og vind og motvind, snø og trått, og you name it av all slags vær, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

I tillegg til at hun sleit i vinden, så endte hun også - med startnummer tre - opp som brøytebil for de som kom bakfra, da snøværet også satte inn.

- Jeg tapte en god del på det, men jeg prøvde, iallfall, sier hun.

- Kose meg bak der I morgen går hun ut 1,42 bak teten, og har liten tro på at det er mulig å gå seg opp til en pallplass. Det skiller 1,20 opp til tredjeplassen.

- Jeg er langt bak, så jeg får bare kose meg bak der og prøve å gå meg opp så mange plasser som mulig.  Alt er mulig, hvis det er sånt vær, sier Tiril Eckhoff.

- Ultimate skiskytter Franske Marie Dorin-Habert ble mamma for første gang i september, og sikret seg et nytt gull i dag. Eckhoff er imponert over vedkommende som vant et så utfordrende løp.

- Vinneren av dette løpet er den ultimate skiskytteren, for det var virkelig vanskellig forhold.