SUSPENDERT: UEFA-president Michel Platini ville bli FIFA-president. Nå er han suspendert fra jobben i 90 dager. Photo: NTB Scanpix
SUSPENDERT: UEFA-president Michel Platini ville bli FIFA-president. Nå er han suspendert fra jobben i 90 dager. Photo: NTB Scanpix Vis mer

- Det var mange som holdt med Lance Armstrong før han ble tatt også

Kjetil Siem om «jordskjelvet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De tre mektiske innen fotballen ble i dag suspendert fra sine jobber: FIFA-president Sepp Blatter, generalsekretær i FIFA Jerome Valcke og UEFA-president, Michel Platini.

FIFAs etiske komité har besluttet at alle tre er suspendert i 90 dager.

- Vi må vel kalle det et jordskjelv innen fotballen, når de to mektigste innen fotballen er suspendert, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, til Dagbladet.

Ikke for moroskyld Han mener at suspensjonen viser at den etiske komitén har noe på de tre som ikke er positivt.

- En etisk komité suspenderer ikke for artig, og det er noe de 90 dagene vil vise, sier Siem.

Da Sepp Blatter i starten av juni meldte at han trekker seg som FIFA-president, men ikke før i februar 2016, dukket det raskt opp kandidater som meldte at de kunne tenke seg å ta over den mektiske posisjonen innen fotballen.

I juli annonserte UEFA-president Michel Platini sitt kandidatur, og fikk kjapt lovvord og støtte fra fotballpresident Yngve Hallén og NFF.

JORDSKJELV: Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, omtaler dagens suspensjoner som et jordskjelv innen fotballen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JORDSKJELV: Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, omtaler dagens suspensjoner som et jordskjelv innen fotballen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Senere har det kommet fram at Platini skal ha mottat en stor pengesum fra Sepp Blatter. Sveitsiske myndigheter etterforsker en utbetaling på rundt 17 millioner kroner (2 millioner sveitser franc) fra Blatter og FIFA til Platini i 2011. Pengeoverføringen skal være for en jobb franskmannen gjorde for FIFA i perioden 1998 til 2001.

- Mange som støttet Armstrong At NFF støttet Platinis presidentkandidatur burde ikke brukes mot fotballforbundet, mener Kjetil Siem.

- Det var mange som holdt med Lance Armstrong før han ble tatt også, så det er mye som kan forandre seg med tiden, når man får informasjon og ting etterforskes, sier Siem til Dagbladet.

Fotballpresident Yngve Hallén sitter i FIFAs etiske komité.

- Jeg håper at folk nå forstår hvorfor han ikke har kunnet kommentere, sier Siem om Halléns rolle - og hvorfor han ikke har hatt mulighet til å kommentere suspensjonene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer