ENDELIG TILBAKE FOR FULLT: Lindsey Vonn følges av livvakter under VM i Schladming, der hun igjen skal kjempe for gull. Foto: SCANPIX/AP/Luca Bruno
ENDELIG TILBAKE FOR FULLT: Lindsey Vonn følges av livvakter under VM i Schladming, der hun igjen skal kjempe for gull. Foto: SCANPIX/AP/Luca BrunoVis mer

- Det var mange som sa stygge ting om meg

Lindsey Vonn såret av spekulasjonene rundt sykdommen.

(Dagbladet): Depresjon, krangel, mystisk sykdom: Det har vært en tøff vinter for alpinstjernen Lindsey Vonn.

Folkene rundt henne var dypt bekymret da flere besøk på sykehus endte i innleggelse uten gode svar på hva som feilet den amerikanske alpinstjernen.

De voldsomme magesmertene hun slet med viste seg til slutt å være en infeksjon, men returen til konkurranse har vært kronglete.

I dag vil hun slå tilbake når VM starter med super-G for kvinner. Interessen for amerikaneren er voldsom, og hun følges av livvakter under mesterskapet i Østerrike.

- Jeg kjenner meg klar. Bitene har endelig falt på plass, sier Vonn til svenske Expressen.

Trengte omstart
Det har hun ikke følt på en stund.

Etter rennene i Val d'Isere i januar avbrøt hun verdenscupsesongen, og reiste hjem for å ta en pause.

- Jeg visste ikke når jeg skulle komme tilbake igjen. Det var en skuffelse å miste alle de rennene. Jeg står bare over når jeg virkelig må, som i dette tilfellet, da jeg var syk. Men jeg trengte en omstart, sier Lindsey Vonn.

Sårende
Samtidig raste spekulasjonene om hva som faktisk var galt med henne.

Det såret, forteller hun Expressen.

- Det var vanskelig, sier Vonn.

- Det var mange som sa stygge ting om meg. De stilte spørsmål ved hva jeg holdt på med. Men jeg visste hele tiden at jeg var nødt til å ta den pausen, om jeg skulle kunne bli sterk igjen og kjempe videre i denne sesongen.

Det gjør hun altså allerede i formiddag i Schladming, når VM-festen innledes med super-G. Hennes slovenske rival Tina Maze er blant de største konkurrentene.