FRA KAOS TIL STÅLKONTROLL: Kjetil Jansrud.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FRA KAOS TIL STÅLKONTROLL: Kjetil Jansrud. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Det var mildt sagt kaos som herjet

Jansrud om utstyrsproblemene i fjor.

En måned før verdenscupåpningen i fjor opplevde Kjetil Jansrud det komplette kaos rundt utstyret. I år har han stålkontroll.

- Jeg må bare innrømme at alt har gått veldig bra i år, både på trening og med tanke på testingen. Jeg har god kontroll på utstyret, og det er en helt annen følelse enn på samme tid i fjor, for da var det, for å si det mildt, kaos som herjet, sier Kjetil Jansrud til NTB.

Han fikk riktignok en smell i ryggen under treningsoppholdet i Chile, men forsøker å avdramatisere det nå.

- Jeg skal ikke nekte for at det føltes ganske dramatisk da det smalt til i ryggen, men det føltes nok verre enn det var. Nå er det ikke noe stort problem lenger. Det eneste jeg må være forsiktig med på treningen er knebøy, men jeg regner med at det er øvelser jeg kan ta fatt på innen vi reiser til Mellom-Europa 14 dager før verdenscupåpningen i Sölden, sier Jansrud.

Han karakteriserer ryggsmellen som et overtråkk.

- Musklene får et lite sjokk, så det vil naturlig nok ta litt tid å få muskelmassen til å roe seg igjen, men så lenge det er snakk om et muskulært problem, er det ikke så farlig, sier han.

Tilfeldig - Den skaden jeg har i ryggen må jeg nok leve med så lenge jeg driver med idrett på dette nivået. Det virker også som om det er ganske tilfeldig når det slår inn, så jeg må være oppmerksom på problemet og fortsette med behandlinger, som jeg er blitt vant med de siste årene, forteller han.

- Har ryggsmellen fra Chile satt deg noe tilbake?

- Nei, det vil jeg ikke si. Noen treningsøkter ble drept og borte på veien, men jeg har fått trent stort sett det jeg skulle, og jeg vil vel si at jeg er 100 prosent klar igjen, sier storslalåmspesialisten fra Gudbrandsdalen.

Han meddeler i alle fall om at formen er bedre enn noen gang. Skimessig ligger han langt framme etter mange gode økter på snø både i Chile og på New Zealand, så han er kanskje i gang med å knekke den koden som skal til for å slå Aksel Lund Svindal.

- I og med at det meste har gått veldig bra for meg i sommer og høst, tror jeg nok at jeg skal være i stand til å gi Aksel bedre matching enn noen gang, og klarer jeg å gi ham kamp, ja, da vet jeg jo at jeg er i verdenstoppen, sier Jansrud til NTB.

Storslalåm Han kommer fortsatt til å legge mest vekt på storslalåm også i den kommende sesongen, selv om han kommer til å kjøre verdenscuprenn i alle disipliner.

- Jeg kommer nok til å være litt mer kynisk enn før og velge litt tøffere blant konkurransene, men storslalåm blir satsingsområde nummer en. Det gjelder å bruke krefter på de rennene jeg har en mulighet til å vinne, mener Jansrud.

Han har fem plasseringer blant de tre beste i verdenscupen, og alle er kommet i storslalåm. Det er blitt tre andre- og to tredjeplasser, men seieren mangler.

- Jeg vet jo at jeg kan bli bra i andre grener enn storslalåm også, og det er vel særlig i super G jeg kommer til å satse litt ekstra. I utgangspunktet var jeg jo slalåmkjører, men hvor mye slalåmrenn det blir på meg til vinteren, kommer an på hvor mye slalåmtreningen jeg får tid til, forteller Kjetil Jansrud.

- Og konklusjonen en måned før verdenscupåpningen?

- Jo, det ser bra ut, så ærlig må jeg være at jeg kan må innrømme det, sier Jansrud til NTB.

(NTB)