Det var én ting Gangnes ikke var fornøyd med i dag: - Helt klart ergerlig

Fikk ikke bakkerekorden.

BEST AV ALLE: Kenneth Gangnes hoppet best av alle i dagens kvalifisering i Bischofshofen. Det lover godt før det siste rennet i hoppuka i morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
BEST AV ALLE: Kenneth Gangnes hoppet best av alle i dagens kvalifisering i Bischofshofen. Det lover godt før det siste rennet i hoppuka i morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De skuler fælt på hverandre på toppen. Kenneth Gangnes har tatt styringen på treerduellen mot Michael Hayböck foran hoppukeavslutningen.

Hjemmepublikummet i Bischofshofen håper Hayböck klarer å sikre tredjeplassen. For første gang på sju år, vinner ikke Østerrike hoppuka sammenlagt. Nå klamrer de seg til pallplassen.

- Det var en styrkebeskjed. Jeg fikk virkelig bitt fra meg. Jeg skal prøve å ha det like moro i morgen. Da tror jeg at jeg er en glad mann når jeg drar hjem herfra, sa Gangnes til NTB etter at han vant tirsdagens kvalifisering i Paul Ausserleitner-bakken.

I den andre treningsomgangen hoppet han hele 143,5 meter. Det er halvmeteren over bakkerekorden til Daiki Ito.

Håper på tøff jury Men siden den kom i treningshoppet og ikke i kvaliken, får ikke hoppuketreeren hoppet godkjent som bakkerekord.

- Det er helt klart ergerlig. Jeg visste jo det var trening, men uansett var det veldig moro å hoppe så langt. Jeg fikk prøvd hele bakken. Jeg håper juryen er like tøff i morgen og sender oss langt ned i bakken, sa Gangnes.

Han var 3,5 poeng bedre enn Hayböck, som ble treer i kvalifiseringen. Før det fjerde og siste hoppukerennet har totningen 1,2 poeng å gå på til hjemmehåpet.

Gangnes er full av selvtillit før møtet med et fullsatt Bischofshofen og den avgjørende superduellen mot Hayböck.

- Det er sikkert ting som kan vippe meg av pinnen, men jeg vet ikke hva det skulle være, sa Gangnes.

- Hoppingen blir bare bedre og bedre. Ingenting er mer gledelig enn det, fortsatte Kolbukameratene-hopperen.

Ruud har troen Han skal lade opp til onsdagens renn med å se favorittlaget Liverpool i ligacupsemifinale mot Stoke på TV.

- Fyttirakkeren. Det beviser at gutten er der han skal. Imponerende å hoppe over bakkerekorden. Det er fullt mulig å beholde tredjeplassen foran Michael Hayböck i sammendraget. Husk at Kenneth hopper med mindre press enn Hayböck har på hjemmebane i morgen (onsdag), sa hopplegenden Roger Ruud til NTB etter Gangnes' svev på 143,5 meter på trening.

Han håper medtotningen slipper den sure fjerdeplassen, slik han selv fikk i 1980/81.

- Jeg er blitt nummer fire selv. Fryktelig sur plass, men jeg ble toer senere, sa Ruud, som fikk revansj i hoppuka året etter med annenplass i sammendraget.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer