Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det var én ting Gangnes ikke var fornøyd med i dag: - Helt klart ergerlig

Fikk ikke bakkerekorden.

BEST AV ALLE: Kenneth Gangnes hoppet best av alle i dagens kvalifisering i Bischofshofen. Det lover godt før det siste rennet i hoppuka i morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
BEST AV ALLE: Kenneth Gangnes hoppet best av alle i dagens kvalifisering i Bischofshofen. Det lover godt før det siste rennet i hoppuka i morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

De skuler fælt på hverandre på toppen. Kenneth Gangnes har tatt styringen på treerduellen mot Michael Hayböck foran hoppukeavslutningen.

Hjemmepublikummet i Bischofshofen håper Hayböck klarer å sikre tredjeplassen. For første gang på sju år, vinner ikke Østerrike hoppuka sammenlagt. Nå klamrer de seg til pallplassen.

- Det var en styrkebeskjed. Jeg fikk virkelig bitt fra meg. Jeg skal prøve å ha det like moro i morgen. Da tror jeg at jeg er en glad mann når jeg drar hjem herfra, sa Gangnes til NTB etter at han vant tirsdagens kvalifisering i Paul Ausserleitner-bakken.

I den andre treningsomgangen hoppet han hele 143,5 meter. Det er halvmeteren over bakkerekorden til Daiki Ito.

Håper på tøff jury Men siden den kom i treningshoppet og ikke i kvaliken, får ikke hoppuketreeren hoppet godkjent som bakkerekord.

- Det er helt klart ergerlig. Jeg visste jo det var trening, men uansett var det veldig moro å hoppe så langt. Jeg fikk prøvd hele bakken. Jeg håper juryen er like tøff i morgen og sender oss langt ned i bakken, sa Gangnes.

Han var 3,5 poeng bedre enn Hayböck, som ble treer i kvalifiseringen. Før det fjerde og siste hoppukerennet har totningen 1,2 poeng å gå på til hjemmehåpet.

Gangnes er full av selvtillit før møtet med et fullsatt Bischofshofen og den avgjørende superduellen mot Hayböck.

- Det er sikkert ting som kan vippe meg av pinnen, men jeg vet ikke hva det skulle være, sa Gangnes.

- Hoppingen blir bare bedre og bedre. Ingenting er mer gledelig enn det, fortsatte Kolbukameratene-hopperen.

Ruud har troen Han skal lade opp til onsdagens renn med å se favorittlaget Liverpool i ligacupsemifinale mot Stoke på TV.

- Fyttirakkeren. Det beviser at gutten er der han skal. Imponerende å hoppe over bakkerekorden. Det er fullt mulig å beholde tredjeplassen foran Michael Hayböck i sammendraget. Husk at Kenneth hopper med mindre press enn Hayböck har på hjemmebane i morgen (onsdag), sa hopplegenden Roger Ruud til NTB etter Gangnes' svev på 143,5 meter på trening.

Han håper medtotningen slipper den sure fjerdeplassen, slik han selv fikk i 1980/81.

- Jeg er blitt nummer fire selv. Fryktelig sur plass, men jeg ble toer senere, sa Ruud, som fikk revansj i hoppuka året etter med annenplass i sammendraget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media