STØRRE BLE DET IKKE: Sidney Govou (nummer 10) bommet på denne store sjansen etter sju minutter. Større sjanser ble det ikke skapt mellom Uruguay og Frankrike i VMs andre kamp. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
STØRRE BLE DET IKKE: Sidney Govou (nummer 10) bommet på denne store sjansen etter sju minutter. Større sjanser ble det ikke skapt mellom Uruguay og Frankrike i VMs andre kamp. Foto: Franck Fife, AFP/ScanpixVis mer

- Det var nesten en vakker 0-0-kamp

Domenech så skjønnheten i Frankrikes sjansefattige møte med Uruguay.

|||
(Dagbladet): Det har vært sagt og skrevet mye om uro i den franske troppen den siste tida.

Hvor mye av dette som faktisk stemmer, vet kun de med best innsyn hos «Les Bleus». Men i lagets første VM-kamp var det i alle fall ikke mye som stemte mellom de mange gode individualistene.

Diego Forlan hadde de to beste sjansene til Uruguay, men ingen av dem var like store som den franske. Et temmelig kjedelig skue for en nøytral tilskuer, men Frankrikes omdiskuterte sjef Raymond Domenech klarte likevel å se skjønnheten i kampen.

- Det var nesten en vakker 0-0-kamp. Men resultatet er som det er, sier han ifølge Associatied Press.

Tolk det svaret den som tør. Det er enklere å forholde seg til Forlan:

- Det var ikke mange sjanser for noen av lagene. Ingen ville ta mange sjanser. Det var veldig komplisert. Hele kampen var jevn, synes jeg.

Govou sleivet Frankrike kom til sin eneste store sjanse etter sju minutter. Franck Ribery fant Sidney Govou foran mål, men Lyon-spissen sleivet ballen utenfor - kanskje på grunn av presset fra en forsvarer.

RØD RESERVE: Nicolas Lodeiro var på banen i 18 minutter. Innbytteren pådro seg to gule kort, og ga Frankrike sjansen til å spille sluttminuttene i overtall. Foto: Helmut Fohringer, EPA/Scanpix
RØD RESERVE: Nicolas Lodeiro var på banen i 18 minutter. Innbytteren pådro seg to gule kort, og ga Frankrike sjansen til å spille sluttminuttene i overtall. Foto: Helmut Fohringer, EPA/Scanpix Vis mer

Diego Forlan testet den franske keeperen Hugo Lloris etter 17 minutter, men skuddet i retning krysset ble for løst.

Like etter overrasket Yoann Gourcuff med å skru et frispark fra helt ute ved sidelinja mot nærmeste kryss. Uruguays keeper Fernando Muslera ventet som alle andre et innlegg, og klarte bare med nød og neppe å bokse til corner.

Etter en frisk innledning skjedde det ikke stort på sjansefronten utover i første omgang.

En halvtime inn i kampen saboterte Nicolas Anelka en god mulighet da han sto i offside og tok imot et framspill. Hadde han latt ballen gå, ville Govou, som kom løpende bakfra, vært alene gjennom med keeper.

Vuvuzela-feber Andre omgang startet med en brukbar sjanse til Forlan som skjøt i nettveggen fra skrått hold, men fortsatte med en lang periode der vuvuzelaene på tribunen var det eneste man kunne få VM-feber av.

Frankrike hadde perioder med trykk mot Uruguay, men skapte lite farlig helt foran mål.

Målfarlig var heller ikke Forlan da han fikk sin tredje sjanse et drøyt kvarter før slutt. Men treffet på ballen var ureint, og skuddet bommet på mål.

TAKK FOR SIST: Et lite høydepunkt for alle som fortsatt er forbanna på Thierry Henry for handsen som sendte Frankrike til VM på Irlands bekostning. Spissen kom ingen vei med ropene på straffe da avslutningen hans traff armen til en uruguayaner. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
TAKK FOR SIST: Et lite høydepunkt for alle som fortsatt er forbanna på Thierry Henry for handsen som sendte Frankrike til VM på Irlands bekostning. Spissen kom ingen vei med ropene på straffe da avslutningen hans traff armen til en uruguayaner. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix Vis mer

Ni minutter før full tid ble Uruguay redusert til ti mann da innbytter Nicolas Lodeiro fikk sitt andre gule kort - etter bare 18 minutter på banen.

Det førte til en ny periode med tungt fransk press i sluttminuttene - men kom ikke nærmere enn Govou var helt i starten av kampen.

Men Frankrike har startet tregt før. For fire år siden spilte de 0-0 mot Sveits. Da endte det med VM-sølv.