Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var nok ganske høylydt oppe i dommerbua, når de begynner å krangle ...

Håtveit øynet medaljesjanse da dommerne somlet.

STORFORNØYD: Andreas Håtveit måtte vente lenge på poengsummen etter andre forsøk, da den kom var den ikke bedre enn den han fikk etter første. Det holdt til fjerdeplass, noe nordmannen var strålende fornøyd med. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STORFORNØYD: Andreas Håtveit måtte vente lenge på poengsummen etter andre forsøk, da den kom var den ikke bedre enn den han fikk etter første. Det holdt til fjerdeplass, noe nordmannen var strålende fornøyd med. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Andreas Håtveit måtte vente lenge på poengsummen etter sitt siste run, sammen med sølvvinner Gus Kenworthy og bronsevinner Nicholas Goepper sto han nede i målområdet mens dommerne somlet.

Sekundene gikk og gikk, og da de til slutt kom med dommen, var det ikke nok til å vippe nordmannen opp på pallen igjen. 91.80 holdt til fjerdeplass.

 - Når de begynner å krangle, da var det nok ganske høylydt oppe i bua der, sier Håtveit til Dagbladet, med sitt vanlige gode humør, og innrømmer at han var spent på om han skulle få enda høyere score.

- Da tenkte jeg «ooookei». Det hadde ikke vært det verste dem hadde gjort, men jeg hadde tatt det jeg. Etter første run-et (det beste og tellende), da ble jeg overscora, da fikk jeg for mye poeng. Men steike jeg tar den også, jeg, sier nordmannen.

Ikke akkurat Svindal-skuffelse Han var utrolig fornøyd med å ta fjerdeplass i OL, i det som i utgangspunktet skal være hans siste renn som profesjonell skikjører.

- Jeg kjørte det jeg kunne kjøre, men hadde ikke det som skulle til for å nå hele veien. Det eneste jeg håpet på var at de andre som skulle tulle det til, men det gjorde de ikke, humrer Håtveit.

Dagbladet forteller at Aksel Lund Svindal trengte to dager på å komme over sin fjerdeplass i utfor - da bryter Håtveit ut i latter.

- Jeg ser ikke på dette som en skuffelse, så det er nok derfor jeg ikke trenger så lang tid på å komme over noe. Jeg sa jeg ville til finalen, og når jeg først klarte det målet, kunne jeg godt ha blitt nummer tolv. En fjerdeplass da, da er jeg storfornøyd. Hadde jeg kommet på pallen, hadde det tørna for meg, sier han.

- Her var det det høyeste nivået som noen gang har vært i en slopestylekonkurranse, og det er kult. Løypa har fått kritikk, men så ble det helt rått. Det er den tryggeste løypa, kanskje en av de tryggeste jeg har kjørt i hele mitt liv. All praten om skadeløype og sånn, det er det dummeste jeg har hørt, sier Håtveit.

Vaktmester og parksjef Nå lover han å avslutte karrieren, selv om lagkameratene sier de ikke helt tror på at 27-åringen har kjørt sitt siste renn.

- Det blir sikkert spesielt. Men jeg gleder meg til å kunne ha en uke hjemme der jeg kan ta en eller to dager fri, uten å ha dårlig samvittighet for å ikke gå ut og trene. Nå vil jeg fokusere på familie og alt som er viktig i livet, dette er bare en hobby som ble til arbeid, sier Andreas Håtveit.

- Jeg er sterk nok i skrotten og kjører greit på ski, så jeg kunne nok fortsatt om jeg ville. Nå skal jeg drive skiparken min i et år til, og i tillegg til det skal jeg jobbe som vaktmester hjemme. Det kommer til å betale regningene, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!