VILLE HA STRAFFE: Liverpool-sjef Brendan Rodgers ville ha straffespark etter at Steven Gerrard ble felt av Mousa Dembele. Liverpool tapte kampen 2-1. Foto: FP PHOTO/OLLY GREENWOOD
VILLE HA STRAFFE: Liverpool-sjef Brendan Rodgers ville ha straffespark etter at Steven Gerrard ble felt av Mousa Dembele. Liverpool tapte kampen 2-1. Foto: FP PHOTO/OLLY GREENWOODVis mer

- Det var på grensen til overfall på Gerrard

Rodgers raser etter tap mot Tottenham.

• Tottenham - Liverpool 2-1 (2-0)

(Dagbladet): Tottenham-spiller Gareth Bale var innblandet i alle tre målene da Liverpool ble slått 2-1.

Tottenham og Bale herjet med Liverpool i åpningsminuttene på White Hart Lane, og de hvite ledet 2-0 etter bare 16 minutter.

Først serverte Bale ballen til Aaron Lennon etter et dribleraid. Deretter la Bale selv på til 2-0 etter et frispark fra rundt 25 meter.

Senere var det Liverpool som tok over banespillet og skapte flere store sjanser. Etter 72 minutter scoret Bale det som er en kandidat til årets mest komiske selvmål i Premier League, da lagkompis Aaron Lennon reddet ballen på streken og banket den i ansiktet på Bale. Uheldigvis for Bale, havnet ballen i eget nett.

Liverpool presset på for scoring i sluttminuttene - men Tottenham sikret tre viktige poeng.

- Brendan (Rodgers, Liverpool-sjef) mener uavgjort ville vært mer rettferdig, og jeg må si jeg er enig. Vi var dyktige som holdt på ledelsen, sier Tottenham-trener André Villas-Boas ifølge BBC.

Liverpool-trener Rodgers var oppgitt etter tapet på White Hart Lane.

- Jeg aner ikke hva Steven Gerrard og Luis Suarez må gjøre for å få straffespark. Det var på grensen til et overfall på Gerrard, sier Rodgers, som hintet til Gerrard som falt i duell med Mousa Dembele i 16-meteren før pause.

Kostbare misser
Liverpool hadde flere store sjanser før pause, men slet med effektiviteten. Både Luis Suaraz og Jordan Henderson kom til store sjanser, men det ville seg ikke foran mål.

Også bakover på banen kom det stygge feil fra Liverpool.

I SENTRUM: Gareth Bale ble avgjørende for Tottenham da Liverpool ble slått 2-1. Bale var innbladet i alle målene. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
I SENTRUM: Gareth Bale ble avgjørende for Tottenham da Liverpool ble slått 2-1. Bale var innbladet i alle målene. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Bale la på til 2-0 etter 16 minutter. Tottenham-spilleren slo et frispark borti Liverpool-muren, og ballen endret retning. Reina ble fullstendig utspilt, til tross for en liten endring i ballbanen.

- Det ser ut som Reina gambler, sier tidligere toppkeeper Thomas Myhre i TV 2s PL-studio.

Tottenham-rot
Liverpool startet best etter pause, men Tottenham tok etter hvert over banespillet og hadde brukbar kontroll defensivt de første 25 minuttene etter pause.

Etter 70 minutter spilte Liverpool og Jose Enrique seg til en brukbar mulighet, men skuddet fra spanjolen ble blokkert til corner.

På den påfølgende corneren fikk Steven Gerrard hodet på ballen og headet mot mål. Lennon reddet på streken, men banket ballen opp i ansiktet på Bale som centimetre unna.

Ballen gikk via ansiktet, og inn i mål til 2-1 på komisk vis.

Dermed ble det plutselig mer spenning i London, og Liverpool presset på for utligning det siste kvarteret.

Suarez fikk en kjempesjanse til å sørge for 2-2 med ti minutter igjen å spille, men banket ballen over mål fra 10-11 meter. Flere mål ble det ikke i London, og Liverpool må reise hjem uten poeng.