- Det var på tide!

Hassan El Fakiri hadde mye å revansjere i Ålesund.

Aalesund - Brann 0-1
ÅLESUND (Dagbladet): I de 26 siste forsøkene hadde Brann mislyktes i å vinne på Vestlandet.

I Molde har det blitt mange nedturer. På Høddvoll mistet Brann cupfinaleplassen i 2012, men aller verst har oppgjørene mot AaFK vært.

- Jeg visste ikke at det var så ille, men jeg har jo vært klar over at vi har slitt på bortebane, og da spesielt i Ålesund, sier Brann-veteran Hassan El Fakiri til Dagbladet.

Har snytt Brann for cupgull, Europa League og seriegullfeiring Etter seieren i 2005 har Brann-nedturene kommet på rekke og rad på Color Line Stadion. I 2007 skulle Brann feire seriegullet, men AaFK snøt dem for det i 2-1-seieren på eget kunstgress.

Nye ydmykende og knusende tap på Color Line Stadion fulgte så, før AaFK smadret Brann i cupfinalen i 2011.

I siste serierunde i Tippeligaen samme år gikk Brann på et nytt tap i Ålesund, noe som gjorde at bergenserne mistet plassen i Europa League.

- De har snytt oss for gullfeiring i serien, cupgull og europacup-plass. Vi har hatt mange tunge stunder her, så jeg må innrømme at det er veldig godt å endelig slå dem, sier El Fakiri.

Skryter av Brann-ungguttene Han spilte fri Kasper Skaanes i forkant av kampens eneste scoring. Skaanes fant kompisen Andreas Vindheims i det neste rekket. Vindheim gjorde ingen feil alene med keeper.

- Jeg har bommet mye alene med keeper på trening, men det er jo kampene så teller. Jeg er kanskje best i kamp, sier Branns matchvinner.

Dermed måtte ungguttene i aksjon for at El Fakiri endelig skulle få noe å juble for på Sunnmøre.

- Det var en flott scoring og en vanvittig viktig scoring! De har tatt nivået fra dag én og kommet inn som friske pust. De legger inn en enorm innsats begge veier og er avgjørende for at vi endelig vinner på Color Line Stadion i dag, mener El Fakiri.

- En kamp i egen boks Borteseieren var svært etterlengtet også for trener Rikard Norling, men mer på grunn av tabellsituasjonen enn grunnet AaFK-spøkelset.

- Før pause er vi veldig gode. 2. omgangen blir en kamp i egen boks etter hvert. I dag ville noen at vi skulle vinne. Det er jeg veldig glad for, sier svensken til Dagbladet.

- Det gleder meg at vi er så solide defensivt. Jeg er veldig tilfreds med balansen i laget, fortsetter Norling.

Like tilfreds var imidlertid ikke AaFK-leiren.

Misfornøyd Aarøy Jan Jönsson gjorde store endringer i AaFK-laget før kampen, men måtte gjøre ytterligere rokkeringer da Torbjør Grytten kastet inn håndkleet.

Inn kom Tor Hogne Aarøy. Både tometersspissen og Michael Barrantes hadde store muligheter til å utligne.

Etter 82 minutter havnet ballen på sølvfat på femmeteren, men nevnte Aarøy og Barrantes gikk på samme ball og blokkerte hverandre og dermed også den enorme muligheten.

- Det er slikt som skjer med et lag i motgang, sukket Aarøy etter kampen.

- Det er noe planløst over oss i 1. omgangen. Vi lar Brann trille ball i stedet for å presse dem høyt. I 2. omgang får vi opp aggressiviteten og klarer dermed å legge et trykk på dem. Da skjer det noe og vi skaper målsjanser. Det må vi gjøre i 90 minutter i neste kamp, sier Aarøy.