NUMMER 15: Vegard Forren har fått draktnummer 15 i Southampton. Foto: Jim Solbakken
NUMMER 15: Vegard Forren har fått draktnummer 15 i Southampton. Foto: Jim SolbakkenVis mer

- Det var Pochettino som ønsket Forren

Signerte etter samtale med den nye sjefen i går.


(Dagbladet): I dag ble Vegard Forren omsider klar for Southampton etter en lang uke som startet med at han satte kursen for Liverpool nord i England, men endte i Southampton helt i sør.

Først etter at argentinske Mauricio Pochettino i dag ble ansatt som ny manager i klubben, ble overgangen til Forren fra Molde til Southampton omsider bekreftet.

- Jeg har visst om interessen fra Southampton en stund, men da de kom på banen med et bud på mandagskvelden var jeg aldri i tvil om at det var hit jeg skulle, sier Forren til TV 2.

Forrens agent Jim Solbakken bekrefter at managerbyttet hadde en betydning for at det har tatt tid.

- Det har vært lange forandringer, men også et managerbytte som vi har visst om. Vi fikk en god prat med Pochettino i går, og Vegard signerte på sin avtale seint i går kveld, sier Solbakken til Dagbladet.

- Var det en god avtale?

VILLE HA FORREN: Mauricio Pochettino ble i dag ansatt som ny manager i Southampton. Argentineren ønsket å ha med seg Vegard Forren, og hadde en god prat med nordmannen i går. Foto: JOSEP LAGO, AFP / NTB SCANPIX
VILLE HA FORREN: Mauricio Pochettino ble i dag ansatt som ny manager i Southampton. Argentineren ønsket å ha med seg Vegard Forren, og hadde en god prat med nordmannen i går. Foto: JOSEP LAGO, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Han signerte jo, så da har jeg vel gjort en god jobb, sier Solbakken.

Avtroppende manager Nigel Adkins har svart noe unnvikende på alle spørsmål om Forren hele uka. Kanskje ikke så rart, tatt i betraktning av at han antakelig har visst at han har vært på vei ut.

Solbakken sier også at det var den nye manageren som ønsket seg Forren.

- Det var Pochettino som ville ha inn Vegard, og da ønsket vi å ta en prat med ham først. Men også før den tid var det meste ferdig. Det var en god samtale, og det var også praten med Nicola Cortese, styreformannen, som har ekstremt gode planer for klubben, sier Solbakken.

Southampton møter Everton hjemme på mandag, noe som betyr at Forren har et par dager på seg til å vise seg fram på trening først. For 24-åringen er det uansett stort å være på plass i en Premier League-klubb.

- Det er en utrolig stor følelse. Jeg er veldig glad for at det endelig har ordnet seg. Det har vært en drøm siden jeg har vært veldig liten, og det er litt uvirkelig at det endelig har gått i oppfyllelse, sier Forren til TV 2.