- Det var propaganda-fotball fra vår side

Rosenborg lekte seg med tannløst Brann.

(Dagbladet): Rosenborg - Brann 4-0 (0-0)

Brann-keeper Piotr Leciejewski holdt bortelaget lenge inne i kampen før hvilen, men måtte gi tapt da Rosenborg startet kjøret tidlig i den andre omgangen. Det offensive kjøret betalte seg for trønderne som har fått en perfekt start på sesongen med to seire på to forsøk.

Hjemmelaget kom ut i hundre etter pause, og noterte seg for to scoringer på fire minutter. Først satte Mikael Dorsin inn en retur etter klabb og babb i feltet, før Diskerud fikk æren av å avslutte et herlig Rosenborg-angrep. Dorsin var igjen direkte involvert i den andre scoringen med en fin målgivende pasning, i det som var hans 200. kamp for Rosenborg.

Hjemmelaget var på dette tidspunktet inne i en veldig god periode, og kjørte til tider over Brann. Etter hvert falt snøen i store mengder på Lerkendal, og når snøen kom forsvant de store mulighetene i en lengre periode. Rosenborg skulle likevel notere seg for flere scoringer.

Feiret ikke scoring Borek Dockal ble noe overraskende benket fra start, men kom innpå det siste kvarteret. Han viste hvor målfarlig han er da han fikk muligheten fra rundt 14 meter, og banket ballen i mål. Etterpå valgte tsjekkeren å ikke feire scoringen, trolig i protest mot benkingen.

På overtid satte Mikael Dorsin prikken over i'en med sin andre scoring for dagen. Tarik Elyounoussi chippet ballen elegant inn i boksen, og Dorsin vartet opp med en volleyscoring fra kloss hold.

- Det var en bedrøvelig andreomgang. Vi vinner ikke ballen og er på etterskudd, sier Markus Jonsson til C More.

- Andre omgang var propagandafotball fra vår side. Det var jævla bra det. Klarer vi å holde oppe dette trøkket på Lerkendal ut over sesongen er det mange lag som skal slite, sier Tore Reginiussen til C More.

Store sjanser Infostrada Norge meldte på Twitter før kampen at kampene mellom RBK og Brann som regel alltid blir målrike. Det hadde ikke vært under tre mål i oppgjøret de siste tre sesongene, og de siste seks møtene hadde gitt hele 27 scoringer. Det var ingenting som tydet på at den statistikken ville bryte i kveld.

Publikum hadde knapt fått satt seg skikkelig til rette på Lerkendal før sjansene kom på løpende bånd. Allerede etter 15 minutter hadde det blitt skapt sju gode muligheter. Omtrent hvert eneste angrep ble avsluttet på mål.

STOR KAMP: Mikael Dorsin scoret to mål og hadde en målgivende pasning mot Brann.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
STOR KAMP: Mikael Dorsin scoret to mål og hadde en målgivende pasning mot Brann. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Dette tror jeg nesten ikke jeg har vært med på tidligere, sa kommentator Lars Tjærnås på C More om alle sjansene tidlig i omgangen.

Huseklepp var livlig for Brann i starten av kampen, og var involvert i de fleste sjansene bortelaget skapte. Samtidig spilte Piotr Leciejewski sitt livs omgang i målet til Brann. Sisteskansen vartet opp med noen utrolige redninger, og holdt bortelaget inne i kampen da Rosenborg presset på mot slutten av omgangen.

Strålende I den andre omgangen kunne han likevel ikke hindre hjemmelaget i å finne veien til nettmaskene. Rosenborg-trener Per Joar Hansen var naturligvis fornøyd etter kampen.

- Vi leverer en strålende forestilling. Vi får ekstra energi når vi scorer det første målet. Det er en fantastisk stemning her på Lerkendal, sier Per Joar Hansen til C More.

Brann-trener Rune Skarsfjord mente at laget hans tapte for et bedre lag.

- Jeg syns Rosenborg ble bedre og effektive i den andre omgangen , og vi faller noen hakk. Den første scoringen blir avgjørende. RBK var bedre enn oss i dag, de var veldig gode, sier Rune Skarsfjord til C More.