- Det var så godt. Det er nesten så jeg får blackout

RBK ledet 2-0 etter 87 minutter. Så kom «Dadi Cool».

Rosenborg-Viking 2-2 (0-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): RBK-spillerne så ut til å gå mot en solid seier, men måtte nøye seg med 2-2 mot Viking.

- Det er utilgivelig. Vi har kampen der vi vil ha den. Det er ufattelig dårlig av oss, sier RBKs Tore Reginiussen til C More.

Jon Dadi Bödvarsson scoret to mål på tre minutter helt på tampen og reddet Viking-poeng.

Først etter 87 minutter. Så etter 90 minutter.

- Det er helt fantastisk. Det var 2-0 og nesten over. Fotball er 90 minutter og vi må jobbe hele veien. Vi viste god karakter ved å komme tilbake, sier Vikings tomålsscorer Bödvarsson til C More.

Om 2-2-målet sier islendingen:

- Det var så godt. Det er nesten så jeg får blackout, sier Bödvarsson.

- Bittert RBK-trener Per Joar Hansen deppet.

- Det er bittert å gi bort dette når vi har seieren i lomma. Vi må være mer kyniske, sier Hansen til C More.

VIKING-JUBEL: Vikings Jon Dadi Bödvarsson scoret to mål på tre minutter helt på tampen og reddet Viking-poeng på Lerkendal.  
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VIKING-JUBEL: Vikings Jon Dadi Bödvarsson scoret to mål på tre minutter helt på tampen og reddet Viking-poeng på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Viking-trener Kjell Jonevret mener RBK var heldige som ledet 2-0.

- Det føles urettferdig. Det var en helt åpen kamp og vi skapte mange sjanser. Plutselig var det 2-0. Så gode var ikke Rosenborg. Det ble bare ett poeng, men å snu 2-0 til 2-2 viser moral, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Etter en svak førsteomgang i seriepremieren på hjemmebane, hvor keeper Alexander Lund Hansen holdt Rosenborg inne i kampen, valgte Rosenborgs trener Per Joar Hansen å bytte to spillere i pausen mot Viking.

Utfallet så ut til å bli så optimalt som overhodet mulig. Men også Kjell Jonevret hadde et ess i ermet på sin innbytterbenk.

Jevnt før pause Det ble en jevn førsteomgang på en Lerkendal-matte som ikke akkurat innbød til finesse - allerede i åpningsminuttene fikk vi se spillere slite med løst fotfeste og uberegnelig ballsprett i rundens hovedkamp. I første omgang hadde hvert lag to sjanser. Den største tilfalt en frisk Veton Berisha. Viking-spissen fikk plutselig en potetåkerlapp å boltre seg på bak Per Verner Rønning. RBK-keeperen tok sjansen på å kaste seg med henda først inn i føttene på Berisha, og fikk maks utbetaling da han kom ut av «taklingen» med ballen i klypene.

REDDET POENGET: Rosenborg ledet 2-0, men tre magiske Viking-minutter reddet poeng for gjestene.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
REDDET POENGET: Rosenborg ledet 2-0, men tre magiske Viking-minutter reddet poeng for gjestene. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Det var starten på det som i 87 minutter var en meget god seriepremiere for keeperen, som avverget en serie Viking-forsøk også seinere i kampen - blant annet to til fra Veton Berisha.

Byttet to i pausen «Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl», lyder det i en sang i repertoaret til Rosenborgs supportergjeng Kjernen. Den gamle Vømmøl-visa ble dratt i gang da Rosenborg sleit som mest i første omgang i kveld. Og Per Joar Hansen må ha tenkt det samme: Akkurat som Kjetil Rekdal gjorde det for Vålerenga dagen i forveien, valgte Hansen å bytte to spillere allerede i pausen. Ut gikk Jonas Svensson og en småsyk Jørgen Skjelvik. Inn kom Mikkel «Mix» Diskerud og Mikael Dorsin.

Det justerte RBK-laget så langt mer potent ut enn det opprinnelige, ikke minst før og etter timesmerket.

Etter 59 minutter nikket Per Verner Rønning Rosenborgs til da største mulighet like utenfor. Knappe fem minutter seinere kom målet:

2-0: Mikael Dorsin stanget inn 2-0 til RBK i annen omgang.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
2-0: Mikael Dorsin stanget inn 2-0 til RBK i annen omgang. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Nicki Bille Nielsen fikk gitt ballen videre til Mix på 16-meterstreken, midt foran Vikings mål. USAs landslagsspiller tok med seg ballen bort fra midtområdet, før han klinket den tilbake, langs bakken, i retning av motsatt stolpe. Dit rakk aldri Arild Østbø å komme.

Perfekt Gamst-dødball Nye fem minutter var spilt da Rosenborg fikk et frispark på sidelinja da dommer Tommy Skjerven dømte hands på Steinthor Thorsteinsson. I god innleggsposisjon ute til høyre.

Mye er sagt og skrevet om Gamst, men du skal ha fulgt dårlig med for ikke å vite at få i Europa er bedre å ha i laget sitt når det blir dødballer på en sånn flekk på banen. Igjen fikk vi det bevist.

Den knallharde og presise innsvingeren han slo på hodet til Mikael Dorsin, var aftenens beste ballberøring, og svensken gjorde ingen feil der han hang høyt ved bakerste stolpe.

«Dadi cool» I sluttminuttene klarte Viking endelig å lure Hansen. Og det til gangs.

1-0: Mix Diskerud banket inn 1-0.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
1-0: Mix Diskerud banket inn 1-0. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Først sleit Per Verner Rønning - igjen - med posisjoneringen, og innbytter Jon Dadi Bödvarsson vippet ballen over den utrusende RBK-keeperen.

Nå været Viking muligheten. Ikke minst Jon Dadi Bödvarsson. Lerkendal-publikummet trodde knapt det de så da samme mann, bare ett minutt etter utlikningen, igjen lurte seg inn bak RBKs forsvar, og igjen vippet ballen over Alexander Lund Hansen.

Tre minutter i forveien virket trønderne å kontrollere inn til en perfekt seriestart.

Men 2-2, på den måten, vil mest føles som et tap. For Rosenborg. Og det stikk motsatte for Jon Dadi Bödvarsson, Viking og Kjell Jonevret.