«Det var så vondt, så smertefullt at der og da bestemte jeg meg for at jeg aldri skulle spille fotball mer»

Jon Ivar (25) måtte amputere beinet etter fotballkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SON (Dagbladet.no): 25 år gamle Jon Ivar Sandhaugo fra Vestre Slidre i Valdres skulle spille kamp for laget sitt, FK Vang i fjerde divisjon en oktoberkveld i høst. Det er lagets siste hjemmekamp for sesongen.

Tilbake etter brudd

Han hadde akkurat kommet tilbake på banen etter kragebeinsbrudd og gledet seg til å spille. Men midt under kampen gikk det hele så alt for galt. Jon Ivar ble taklet av en motspiller og det endte med et smertefullt beinbrudd. Begge leggbeina i høyrebeinet brakk tvert av.

- Det var så vondt, så smertefullt at der og da bestemte jeg meg for at jeg aldri skulle spille fotball mer, forteller han til Dagbladet.no.

Måtte amputere

Han ble kjørt til sykehuset på Gjøvik, men ble bare verre. Så legene bestemte seg for å sende ham til Ullevål. Det var der han fikk den uvirkelige beskjeden 19. oktober: Beinet måtte amputeres fra kneet.

- Da jeg fikk høre det var det en lettelse, jeg hadde så store smerter. Jeg husker nesten ingenting fra de første dagene, jeg husker ikke hvor mange operasjoner jeg har hatt, alt er borte, sier 25-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer