Det var særlig ett øyeblikk som betrygger Solskjær

Det var stor forskjell på spillernes reaksjon etter baklengsmålet mot Barcelona kontra da PSG scoret på Old Trafford.

SAMLET TROPPENE: Victor Lindelöf takler Philippe Coutinho på Old Trafford. Den svenske midtstopperen holdt hodet kaldt da Barcelona tok en tidlig ledelse. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA/NTB Scanpix
SAMLET TROPPENE: Victor Lindelöf takler Philippe Coutinho på Old Trafford. Den svenske midtstopperen holdt hodet kaldt da Barcelona tok en tidlig ledelse. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA/NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Før kampen mot Barcelona uttalte Ole Gunnar Solskjær (46) at Manchester United hadde lært fra de to oppgjørene mot PSG.

- Stemningen før PSG-kampen hjemme var litt annerledes, det var litt mer … vi hadde vunnet så mange kamper, nå har vi lært fra den PSG-kampen, uttalte Solskjær til Dagbladet og fortsatte:

- Spillerne har snakket om den. Hvordan vi ble dratt inn i å lage frispark, hvordan europeisk fotball er. Du må være mer tålmodig, for noen av disse spillerne vil ha noen triks i ermet, det er smarte spillere. Så vi har lært fra den kampen.

TILBAKEBLIKK: Solskjær har ikke mistet troa på avansement i Champions League etter tapet mot Barcelona, og benyttet anledningen til å minne pressen på at det har skjedd mirakler i den spanske storbyen tidligere. Video: Fredrik N. Filtvedt/ Dagbladet TV Vis mer

Panisk

I det første oppgjøret mot den franske storklubben, var det tilløp til panikk da bortelaget tok ledelsen. Mot Barcelona på onsdag var ikke det tilfellet - mye takket være midtstopper Victor Lindelöf.

- Etter at de scoret så roet vi oss ned. Vi begynte slurvete og jeg syns Scott (McTominay), Fred og Paul (Pogba) roet det ned for oss, sier Solskjær.

- Du kunne se hvordan Victor (Lindelöf) samlet alle da de scoret. Vi husket PSG-kampen, for de ti minuttene etter at vi slapp inn det første målet var vi overalt på banen, denne gangen skjedde ikke det. Vi samlet oss som gruppe og det ga meg en klar indikasjon på at vi lærer, at vi forbedrer oss, sier United-manageren videre.

For bortsett fra de første 20 minuttene på Old Trafford, hvor Barcelona dominerte banespillet totalt med over 80 prosent ballbesittelse, var Manchester United med i store deler av kampen.

Til tross for at de røde hadde null skudd på mål, skapte de sjanser nok til å sette ballen mellom stengene - som da Diogo Dalot bommet på mål med en heading fra god posisjon.

Barcelona hadde også sine muligheter, som da de Gea vartet opp med en god redning på et knallhardt Coutinho-skudd, men katalanerne var ikke så dominerende som de er på sitt beste.

- Det var ikke som mot PSG, hvor vi fikk enda et baklengsmål mot oss. Vi er fortsatt med i denne kvartfinalen, sier Solskjær.

Må ta sjanser

Nordmannen tror at spanske giganten vil være påpasselig i returoppgjøret førstkommende tirsdag.

- Ja, jeg tror de vil være det. I dag la vi litt press på dem til tider. Vi kom rundt på kanten og sendte mange innlegg inn i boksen, men vi klarte ikke å fylle opp boksen nok, sier Solskjær, som kommer med en oppfordring til egne spillere:

- Vi må ta flere sjanser, frigjøre Scott (McTominay) og Paul (Pogba), de som spiller på midtbanen, til å hjelpe angriperne. Vi har scoret mål på Camp Nou tidligere på cornere og innlegg, sier Solskjær, som selvfølgelig tenker på da Manchester United slo Bayern München på samme bane i Champions League-finalen tilbake i 1999.

Da hadde Solskjær selv hovedrollen med den avgjørende scoringen på overtid.

Topp fire-kampen

Før Manchester United setter kurset mot Camp Nou og Barcelona, skal de først ut i en annen viktig kamp på eget gress mot West Ham i kveld.

De røde djevlene står nå med fire tap på de siste fem kampene, og en seier i kveld kan bety mye i kampen om en plass i den neste utgaven av Champions League.

Topp fire i Premier League gir direkte kvalik til Champions League 19/20.

Manchester United ligger for øyeblikket på sjetteplass tre poeng bak Tottenham på fjerdeplass.

Chelsea ligger på tredjeplass med fem poeng mer, men de blå fra London har spilt én mer kamp enn resten av utfordrerne i topp fire-kampen.

  • Følg Man United - West Ham på TV 2 Sport Premium fra klokka 18.30.