KNOCKOUT: Skys Ian Stannard må undersøkes igjen av legene i dag, før man bestemmer om han er i stand til å sykle Flandern rundt til helgen. Kurt Asle Arvesen ble med den tøffe hardhausen i ambulansen etter denne stjernesmellen. Foto: TEAMSKY.COM
KNOCKOUT: Skys Ian Stannard må undersøkes igjen av legene i dag, før man bestemmer om han er i stand til å sykle Flandern rundt til helgen. Kurt Asle Arvesen ble med den tøffe hardhausen i ambulansen etter denne stjernesmellen. Foto: TEAMSKY.COMVis mer

- Det var scener man forventer seg i krigsfilmer

Arvesen fant kraftig forslått rytter i grøfta.

(procycling.no): - Vi hørte at han skrek på rittradioen, forteller Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Den første ambulansen kjørte likevel rett forbi. Ian Stannard var involvert i en velt med Paul Vos (NetApp-Endura) og ble liggende urørlig nede i grøfta.

- Han er en tøffing, men han lå i sterke smerter. Vi forsto med en gang at dette var alvor.

Skadet kneet og ryggen
Stannard pådro seg en dyp flenge i det venstre kneet og skadet ryggen i sammenstøtet.

Den norske Sky-coachen ble med i ambulansen som tok Stannard til det lokale sykehuset i Ieper.

Historisk sett er byen kjent for tøffe trefninger mellom tyskere og allierte styrker under 1. verdenskrig. Uten sammenligning for øvrig, så kjørte ambulansene skytteltrafikk også søndag.

- Det var scener som var tatt ut av en krigsfilm fra en av verdenskrigene, sier Arvesen.

Sykehus med høy beredskap
Stannard skal igjennom en ny legesjekk mandag før det blir tatt en avgjørelse på hans deltakelse i de kommende rittene.

- Det er litt tidlig for oss å si noe omfanget her, men det er selvsagt ikke optimalt. Stannard lå an til å være vår kaptein i Paris-Roubaix.

- Hvorfor gikk det så mange velt i går?

- Jeg vet ikke, men det var i hvert fall svært mange syklister på sykehuset. De fortalte meg at det ofte går mange velt under Gent-Wevelgem og at de hadde forsterket bemanningen.

• Les også: Sjekk denne sykkelmumien!

- Edvald er i god form
Ieper er også vertsby for brosteinsetappen under årets Tour de France. Da kan det bli nye, dramtiske scener i hovedfeltet.

Veltene søndag ga også Edvald Boasson Hagen mye trøbbel underveis.

- Han er i bra form, selv om han kanskje mangler det siste lille i avslutningene. Han havnet nesten helt bakerst opp Kemmelberg på grunn av en velt. Egentlig var planen at han skulle gå til der, og se om han kom seg avgårde i en mindre gruppe.

- Dere hadde også Chris Sutton og Geraint Thomas i velt i går, hva er status på Sky-laget per nå?

- Vi skal ha en telefonkonferanse senere i dag, så da får vi ta en opptelling. Thomas er like hel og er i bra slag. I tillegg har vi Edvald. Så får vi håpe at Christian Knees, Gabriel Rasch og Bernhard Eisel hever seg enda et par hakk fram mot Flandern og Roubaix.

PS! André Greipel var involvert i den samme velten som Geraint Thomas mot slutten av rittet. Tyskeren pådro seg brudd i kragebeinet. Dermed er vårklassikerne sluttkjørt for hans del.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no

DRAMA: Støtteapparatet i Sky hadde sin fulle hyre med å hjelpe egne ryttere etter mange velt under Gent-Wevelgem. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRAMA: Støtteapparatet i Sky hadde sin fulle hyre med å hjelpe egne ryttere etter mange velt under Gent-Wevelgem. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer