- Det var sexy fotball

Endelig løsnet det for Gamsten på Ullevaal.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Hellas 2-2

Mange har ventet utålmodig på at Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise skal levere på samme høye nivå på Ullevaal som de gjør nesten ukentlig på engelske arenaer.

I dag slo venstresida til så det sang.

Og etter gang på gang å bli spurt hvorfor han ikke får til ting, så han både glad og lettet ut over at så å si alle spørsmål hadde positivt fortegn i kveld.

- Det var morsomt å spille i dag. Vi klarte å få ting til å sitte, vi turte å spille på hverandre. Samtidig var det litt surt at vi ikke vant. Det kunne gått begge veier, men om noen fortjente tre poeng her i dag, var det oss, sier Gamsten.- Hele venstresida fungerte bedre enn på lenge, istemmer John Carew.

- En sterk person

Også makkeren på venstrekanten var glad for å se Gamsten blomstre foran seg.

- Morten er en sterk person, som tåler kritikk. Han vet han ikke har prestert godt nok, men i dag var han strålende, sier John Arne Riise.

SEXY: Nederlenderen Ruud Gullit (innfelt) lanserte begrepet «sexy fotball» da han var manager i England. I kveld brukte Gamsten begrepet for å beskrive angrepet som ga Norge 2-2. Foto: Eirik Helland Urke/Scanpix
SEXY: Nederlenderen Ruud Gullit (innfelt) lanserte begrepet «sexy fotball» da han var manager i England. I kveld brukte Gamsten begrepet for å beskrive angrepet som ga Norge 2-2. Foto: Eirik Helland Urke/Scanpix Vis mer

Han synes det var godt å kunne bidra så mye offensivt.

- Tidligere har venstresida holdt tett, men ikke vært så gode offensivt. I kveld fungerte det der også, sier Liverpool-spilleren.

For gang på gang skapte Norge farligheter, oftest ved at Gamsten trakk inn i banen og spilte fri Riise på overlappinger.

Et perfekt angrep

Aller lekrest var det selvsagt da Håkon Opdal kastet til Riise, som spilte til Jan Gunnar Solli. Brann-spilleren flikket på en berøring til Gamst, som like direkte spilte på Riise som kom på et gigantløp.

Skuddet i fart fra 25 meter var av typen nesten bare han kan levere, og fingertuppene til Konstantinos Chalkias i det greske målet kunne bare dytte ballen enda en centimeter lenger opp i krysset. Ullevaal eksploderte i begeistring.

- Ja, og det var ikke bare et fint mål. Det var sexy fotball i forkant også, sier Gamsten.

Nå venter Chelsea borte for Blackburn-vingen allerede på lørdag.

- Det var sexy fotball

- Det blir knalltøft, men vi har spilt bra der før. Men akkurat nå er det bare hvile som står i huet mitt, sier Gamsten før han klatrer ombord i spillerbussen med to CD\'er og en DVD i hånda.

- Det var sexy fotball
BLOMSTRET: Morten Gamst Pedersen har blitt kritisert for å ikke levere varene på landslaget. I dag imponerte han sammen med John Arne Riise på Norges venstrekant.