- Det var sikkert et spesielt syn

Liv Signe Navarsete om da hun veltet på sykkel. I dag tråkket hun i gang «Sykle til jobben»-aksjonen.

(Dagbladet.no): At sykling og annen fysisk aktivitet er bra for helsa, er noe de fleste vet.

Men samtidig er det ikke til å stikke under et sykkelsete at det også kan være farlig - iallfall i tett trafikkerte byer, der kontakten med hardere trafikanter er vanlig.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete, som i dag åpnet den 35. Sykle til jobben-aksjonen i rekka, har sjøl ikke opplevd å havne i ulykker som syklist i trafikken.

- Men jeg har sjølsagt veltet med sykkelen, forteller hun til Dagbladet.no - og hvordan hun opplevde det, kan du høre i videoen ovenfor.

Der kan du også se hva hun har tenkt å gjøre med at en del kvier seg for å ta sykkelen til jobben, rett og slett fordi det er for dårlig lagt til rette langs veiene.

Samtidig lovte både hun og SV-politiker Inga Marte Thorkildsen å se på ordningen som gjør at arbeidsplasser må betale moms for en aksjon som «Sykle til jobben».

- Vi er ikke i tvil om at flere arbeidsplasser ville tatt seg råd til å være med på aksjonen om momsen ble fjernet. Vi oppfordrer myndighetene til å behandle aksjonen som resten av norsk idrett, og fjerne momsen, sier generalsekretær Atle Hunstad.

- Det var sikkert et spesielt syn