Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var skjønt å vinne

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Viking slo Bryne 3-0. Morten Berre og Hannu Tihinen scoret hvert sitt, mens Bryne-keeper Roger Eskeland bokset ett i eget mål. Thomas Pereira var nest sist på alle tre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se direkteoverføringen av cupfinalen her.

- Det var skjønt å vinne. Vi har slitt den siste tiden, sier Benny Lennaartsson til TV2 etter kampen.

- Bryne hadde respekt for oss, og det så ut til at det hjalp oss.

Lokaloppgjøret om norgesmesterskapet ble aldri den festforestillingen man kunne håpet på. Første omgang var totalt ribbet for målsjanser, til tross for at Viking ledet 1-0 til pause.

Allerede i kampens fjerde minutt var Brynes keeper Roger Eskeland uheldig. Vikings venstreback Thomas Pereira slo en hardt innoverskrudd corner. I duell med to Viking-spillere kom ikke Eskeland skikkelig til, og forsøket på å bokse bort ballen endte det eneste stedet det ikke skulle ende: I nettet bak ham.

Den første halvtimen var det likevel Bryne som angrep mest, men mye endte i høye oppspill mot Dejan Pavlovic, som var ensom på topp for de rød-hvite.

Andre omgang var også sjansefattig, og da Viking la på til 2-0 i det 56. Minutt, var det kampens første egentlige målsjanse: Thomas Pereira fikk god plass på venstrekanten, la lavt inn foran mål, der Morten Berre snek seg inn bak Knut Henry Haraldsen, og løftet ballen opp i nettaket.

Hannu Tihinen hadde en stor mulighet alene med Eskeland etter 67 minutter, men traff ikke skikkelig, og ballen gikk over og til siden for målet.

Pereira sto også bak corneren som førte til 3-0. Både Nevland, Hangeland og Tihinen gikk opp rett foran Eskeland, som ikke slapp til. Tihinen styrte ballen enkelt inn med hodet.

Kampen åpnet seg mot slutten. Viking fikk et par store muligheter ved Toni Kuivasto og innbytter Bjørn Berland. Bryne kom aldri nærmere mål enn da Dejan Pavlovic i det 82. minuttet bøyde seg foran Kuivasto og headet til side for målet.

Viking-seieren betyr at Stabæk får den andre plassen i Uefa-cupen takket være sin fjerdeplass i Tippeligaen. Den andre plassen går til egentlig til cupvinneren, men Viking er allerede kvalifisert som nummer tre i serien, og dermed får bærumslaget også prøve seg mot internasjonal motstand neste høst.

OVERLEGNE: Vikings Thomas Perreira danser seg forbi Brynes Pål Håpnes. Dato:
JA!! Kaptein Bjarte Lunde Aarsheim løfter kongepokalen.
Hele Norges coronakart