- Det var som å gå på jakt uten patroner

Kurt Asle Arvesen hang ikke med over fjellene.

INGENTING Å GI: Kurt Asle Arvesen har jobbet hardt den første uka av Tour de France. I dag var det lite krefter igjen i kroppen. Dermed kommer morgendagens hviledag meget beleilig for Saxo Bank-rytteren. Bildet er tatt før onsdagens etappe.Foto: Heiko Junge, Scanpix
INGENTING Å GI: Kurt Asle Arvesen har jobbet hardt den første uka av Tour de France. I dag var det lite krefter igjen i kroppen. Dermed kommer morgendagens hviledag meget beleilig for Saxo Bank-rytteren. Bildet er tatt før onsdagens etappe.Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen kom seg gjennom en tung fjelletappe, og kjørte inn langt bak teten.

- Det var som å gå på jakt uten patroner, beskrev Arvesen dagens etappe for TV 2 etter at han trillet i mål med en stor gruppe 19 minutter bak vinneren.

- I den første bakken satt jeg med så vidt, men i bunnen av Tourmalet kjente jeg at det var ikke noen vits i å kjempe, det var ikke noe fornuftig jeg kunne gjort uansett, sier Arvesen.

Dermed var det bare å spare på kreftene og glede seg til hviledagen i morgen.

Enda et brudd
For i fronten handlet det om en fransk-italienske duell.

Pierrick Fedrigo fra Bbox Bouygues Telecom vant en ren duell med italienske Franco Pellizotti (Liquigas) om seieren på den niende etappen av Tour de France.

De to var i brudd stort sett hele etappen. I starten var det en større gruppe, men over de to Tour-klassiske klatringene Col d'Aspin og Col du Tourmalet slapp den ene etter den andre.

KNEPENT: Etter 160 kilometer over to store fjellpassasjer, var det ikke mye som skilte vinneren Pierrick Fedrigo (Bbox Bouygues Telecom) fra Frankrike og italienske Franco Pellizotti (Liquigas)Foto: Eric Gaillard, Reuters/Scanpix
KNEPENT: Etter 160 kilometer over to store fjellpassasjer, var det ikke mye som skilte vinneren Pierrick Fedrigo (Bbox Bouygues Telecom) fra Frankrike og italienske Franco Pellizotti (Liquigas)Foto: Eric Gaillard, Reuters/Scanpix Vis mer

Den siste som hang med var Saxo Banks tapre tysker Jens Voigt, men på vei opp mot Tourmalet måtte også han slippe taket.

Gikk for tidlig
Mot slutten av etappen nærmet hovedfeltet seg, men til slutt ble det en ren duell.

Pellizotti lå bak Fedrigo og lurte, og satte inn støtet på vei inn i en 90 graders sving rett før mål. Men ut av svingen fikk han ingen luke, og Fedrigo brukte hjulet til Pellizotti til å kontre og vinne etappen.

Kurt Asle Arvesen var ikke med i hovedfeltet til slutt. Det var selvsagt heller ikke Thor Hushovd, som sparte krefter et sted langt bak.

ROLIG DAG: Thor Hushovd fikk starte foran i feltet sammen med de andre trøyebærerne, her Christophe Kern i den prikkete klatretrøya. Etter det var det ikke mange som så noe til Thor før han trillet i mål sammen med «bussen» 25 minutter bak vinneren Fedrigo. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix
ROLIG DAG: Thor Hushovd fikk starte foran i feltet sammen med de andre trøyebærerne, her Christophe Kern i den prikkete klatretrøya. Etter det var det ikke mange som så noe til Thor før han trillet i mål sammen med «bussen» 25 minutter bak vinneren Fedrigo. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix Vis mer

Det ble ingen spurtere som tok poeng på de innlagte spurtene, men ved målpassering dukket plutselig Oscar Freire opp og tok 15 poeng. Dessuten tok Jose Joaquin Rojas 10 poeng, og klatret opp til 75 poeng i kampen om den grønne trøya.

Men Thor Hushovd, som kom til mål med en stor gruppe 25 minutter bak teten, leder fortsatt klart på 117 poeng foran Mark Cavendish med 106.

Nocentini fortsatt i gult
Rinaldo Nocentini kjørte greit inn med hovedfeltet og beholder den gule trøya. Egoi Martinez overtok klatretrøya.

I morgen er det hviledag i Tour de France. De tre neste dagene er det småkuperte etapper som gir muligheter både for brudd som går inn og for massespurter.

Forvent offensive hjemmefavoritter på tirsdag: Da er det den franske nasjonaldagen.