- Det var som å møte ei fin dame

Rnkovic om klemmen han stjal av kong Harald.

HVA MED EN KLEM?: Petar Rnkovic ba om tillatelse før han omfavnet selveste Hans Majestet Kong Harald på kongetribunen i går, etter Strømsgodsets 2-0-seier mot Follo. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HVA MED EN KLEM?: Petar Rnkovic ba om tillatelse før han omfavnet selveste Hans Majestet Kong Harald på kongetribunen i går, etter Strømsgodsets 2-0-seier mot Follo. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Petar Rnkovic var kanskje ikke den største av Strømsgodsets cuphelter i går, men han stjal i hvert fall showet på kongetribunen etter finaleseieren.

31-åringen lot etikette være etikette da han fikk overrakt sin personlige minipokal av kong Harald selv - og ga monarken en god bamseklem.

- Han er jo kongen. Det var en stor ære å møte ham, og godt å gi ham en klem og få en i retur, sier Rnkovic til Dagbladet.

- Var det planlagt eller noe som skjedde spontant?

- Det er ikke så ofte man får møte en som ham. Det blir det samme som når du ser ei fin dame - du må gripe sjansen, sier Godset-spissen.

Ut fra bildene virket da heller ikke kong Harald å ha mye imot omfavnelsen.

- Han lo og smilte. Jeg spurte først om det var greit. Og han sa ikke nei til en klem, selvfølgelig ikke, flirer Rnkovic.

I går kveld fikk cupvinnerne heltevelkomst av nærmere 10 000 mennesker i Drammen Sentrum. En feststemt trener Ronny Deila strippet foran folkehavet, målscorer Ola Kamara dro med publikum på «nå er bøtta hjemme på Gullskogen», og for mange drammenserne var det trolig i tyngste laget å dra på jobb i dag tidlig.

Rnkovic var ikke i seng før utpå morgenkvisten.

- Jeg la meg vel i 5-tida. Festen var helt fantastisk, byen var fantastisk og det var smekkfullt av mennesker overalt. Kjempestemning, sier han.

- Hva var dagens høydepunkt?

- Kongeklemmen står jo høyt. Men det å komme til Drammen, med fullt torg, var også helt sinnsykt.

Nå venter straks ferie på Godset-gutta, men først skal de svette. Allerede onsdag må de nemlig gjennom en test av maksimalt oksygenopptak.

- Den varer heldigvis ikke lenge, sier Rnkovic med et smil.

GLISTE GODT: Både Rnkovic og kong Harald så ut til å sette pris på klemmen. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GLISTE GODT: Både Rnkovic og kong Harald så ut til å sette pris på klemmen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer