TAPTE MOT ET DÅRLIG LAG: Joshua King var ikke imponert over den albanske motstanden, selv om Norge tapte 1-0 på hjemmebane. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
TAPTE MOT ET DÅRLIG LAG: Joshua King var ikke imponert over den albanske motstanden, selv om Norge tapte 1-0 på hjemmebane. Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

- Det var som å spille guttefotball

Joshua King var ikke imponert over det albanske laget.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Det er selvfølgelig surt å tape foran hjemmefansen og en haug med albanere. Jeg følte meg på bortebane i noen sekunder, de var veldig høylytte, sier King til Dagbladet etter 0-1-tapet.

King fikk en snau halvtime som innbytter. Han hadde ikke vært lenge på banen da han lagde frisparket som førte til Albanias scoring.

- Der og da synes jeg ikke det var et frispark. Men jeg har ikke sett det igjen, så kan jo hende det var riktig.

Håper på varmegrader Blackburn-spilleren har slitt med en hamstringskade, men var fornøyd med egen innsats. Han var ikke imponert over det albanske laget.

- Jeg synes ikke de var gode i det hele tatt. Det var som å spille guttefotball, og bare gå forbi spillerne lett.  Vi hadde ikke marginene med oss. Moa og Markus hadde to store sjanser de hadde satt ti av ti. Vi var uheldig, sier 21-åringen.

Heller ikke det norske oppmøtet på Ullevaal imponerte King.

- Jeg vet ikke om det er krise eller hva det er. Når vi er på hjemmebane i Oslo og bare ser albanske flagg er det selvsagt surt. Jeg tror en del satt hjemme og så kampen på TV, men det blir feil å si at de burde komme hit når vi tapte, sier King, før han legger til:

- Vi får håper på varmegrader til neste kamp.

Pipekonsert Før kampen gikk Oslo-gutten høyt ut og sa at det kom til å bli kaos dersom han scoret, og at han skulle mobbe de albanske kompisene sine. Nå frykter King at han må betale for å ha vært litt stor i kjeften.

- Jeg får nok høre det fra de albanske kompisene mine nå, smiler King.

Drømmen lever 7. Juni er det klart for returoppgjøret mellom Norge og Albania, i Albania.

- Vi kan ikke gjøre så mye annet enn å forberede oss og trene hardt. Jeg vet hva jeg skal gjøre, og hva planene mine er, sier King.

- Og hva er det?

- Jeg skal komme tilbake med lår som er sterkere enn de er nå. Vi må alle gå i oss selv. Vi må gå tilbake til klubblag,  trene hardt, og  Tippeligaen har jo akkurat startet , så jeg tror de fleste kommer tilbake i bedre form fysisk.

Selv etter dagens tap tror King mulighetene for å spille VM i Brasil fortsatt er der.

- Vi har fortsatt sjansen til å gå til Brasil. Vi gjorde det tøffere for oss selv i dag, men sjansen er der.

Men hvordan Norge kommer seg dit mener han er uvesentlig.

- Play-off eller ikke play-off, vi skal bare til Brasil, uansett.

Ikke rettferdig Vegard Forren venter fortsatt på å debutere for Southamptons a-lag, men spilte hele kampen mot Albania.

- Det var godt å spille kamp igjen. Det har ikke vært for mye av dem, så det var godt å få en gjennomkjøring, men det er kjipt å tape, spesielt for landslaget og en så viktig kamp, sier Forren, som ikke fikk det resultatet han hadde håpet på.

- Uavgjort hadde vært et mer rettferdig resultat. Vi har to-tre store sjanser vi burde score på. Vi er en skuffet gjeng.

I motsetning til King synes han de albanske spillerne spilte bra fotball.

- Vi hadde ikke undervurdert dem, vi visste at det var et godt lag, og det synes jeg vi fikk se i dag. Det var veldig imponerede  arbeidsinnsats  de hadde, og det kollektive. All ære til dem for det.