- Det var som om en bøffel kom inn på banen

Brann med sjansesløsing da Hønefoss snudde kampen med to scoringer på to minutter.

Hønefoss-Brann 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Det var en merkelig fotballkamp folk ble vitne til i Hønefoss. Brann styrte alt i den første omgangen og burde gått til pause med en ledelse på flere mål. I stedet var det Hønefoss som kom tilbake i kampen med noen scoringer som nesten kom ut av ingenting. Etterpå var det en blodig Brann-kaptein som møtte pressen.

- Vi gir bort kampen med to enkle mål. Slik er det. Slik jeg ser ut var det som om en bøffel kom inn på banen, sier Brann-kapteinen Jonsson til TV 2

Hønefoss-kaptein Lafton var langt mer glad etter seieren.

- Vi er heldig at det bare stod 1-0 da Nordkvelle danset seg igjennom. Vi er gode på den siste biten og viser hvorfor vi har tatt 21 poeng i årets Tippeliga. Vi vet at vi må være 100 prosent ellers har vi ikke sjanse, i dag var vi på 99 og det gikk greit, sier Lafton til TV 2.

Smalt tidlig Etter sju minutter smalt det på AKA Arena. Kim Ojo viste muskler, vant ballen på vertenes banhalvdel og la den inn til en umarkert Fredrik Nordkvelle. Sistnevnte fyrte til på volley og ballen gikk rett i tverliggeren og ut. Den tidligere Strømsgodset-spilleren fikk en muligens enda større sjanse tre minutter senere.

FOR ENKELT: Mendy satte inn utlikningen for Hønefoss som snudde kampen på to minutter.
FOR ENKELT: Mendy satte inn utlikningen for Hønefoss som snudde kampen på to minutter. Vis mer

Alene fra fem meter headet han ballen utenfor.

Rett etterpå var det tid for Nordkvelle igjen. Alene dro han seg forbi fire Hønefoss-spillere inkludert sisteskansen Steven Clark. Men spissen fikk ikke stokket beina og bommet for tredje gang.

Så fikk endelig Brann uttelling.

I det 19. Minutt la Bentley en perfekt corner på bakerste stolpe. Der sto Tomasz Sokolowski og banket ballen knallhardt forbi en sjanseløs Clark i Hønefoss-målet. Det var et fantastisk volley-treff av spilleren.

To mål på to minutter Brann fortsatte presset i andreomgang, men det var Hønefoss som utliknet etter 55 minutter. Remond Macougne Mendy satte inn sin første scoring i Tippeligaen med et perfekt hodestøt på bakerste stolpe.

Tre minutter senere økte vertene til 2-1. Riku Riski kom alene igjennom og satte ballen kontant nede i venstre hjørnet.

Hønefoss tok mer og mer over banespillet. Ti minutter før slutt fikk innbytter Joachim Magnussen en strålende mulighet, men den langstrakte spissen fikk ikke stokket beina alene med Brann-keeperen.

Vertene var nærmere å øke til 3-1 enn Brann var utlikning. Som i 2010 ble altså Brann et nummer for små mot agressive Hønefoss-spillere.