Galácticos i Real Madrid

Det var som om noen hadde jukset på Championship Manager og hentet alle de beste spillerne i verden

For 17 år siden forlot Luis Figo Barcelona for å bli Real Madrids første «galáctico», og startet med det en fotballrevolusjon verden ikke har sett maken til. Fire av de største spillerne forteller her om glitter, glamour og prakt.

GALACTICOS: Fra venstre: David Beckham, Luis Figo, Ronaldo, Zinedine Zidane og Raúl. Foto: AP Photo/Domenico Stinellis/NTB Scanpix
GALACTICOS: Fra venstre: David Beckham, Luis Figo, Ronaldo, Zinedine Zidane og Raúl. Foto: AP Photo/Domenico Stinellis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): En sølvfarget bil parkerer og Zinédine Zidane stiger ut i tåka. Det er vinter i Madrid. Han spaserer mot døra og tar av seg hatten, før han tar oss i hånda og legger frakken pent og pyntelig på sofaarmen før han finner seg godt til rette.

På bordet foran seg ligger et magasin. FourFourTwo, april 2003. Er det virkelig så lenge siden? Tiden flyr. Franskmannen plukker opp magasinet og smiler. Der er han, ved siden av Luis Figo, Ronaldo og Roberto Carlos.

– Jeg er eldre nå, og jeg har mindre hår, sier han med et stort smil.

Den dagen i 2003 poserte de fire Real Madrid-spillerne på banen til Real Madrids treningsanlegg Ciudad Deportiva. I disse dager er banen erstattet med fire gigantiske skyskrapere som speider utover byen. Anlegget ble solgt for å betjene Real Madrids gjeld på 278 millioner euro. Og skyskrapernes kallenavn? Figo, Zidane, Ronaldo og Beckham.

Madrid trener nå bare fem minutter unna der Zidane sitter, på Valdebebas ute ved flyplassen Barajas. Han kom nettopp derfra. Zidane kikker på magasinet igjen. Og smiler.

– Jeg var heldig som fikk oppleve å spille med de spillerne, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer