Det var som Zlatan!

To straffebom - og Sverige er ute av EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FARO-LOULÉ (Dagbladet): Etter alt som var skrevet og sagt om denne kampen på forhånd kunne det virke som om dørene skulle være av hengslene i begge lag. Men sånn var det ikke - det var potte tett. Svenskene fryktet Ruud van Nistelrooy sentralt og brukte alt de hadde av armer og bein for å pakke inn ham.

Frykten på kantene - representert ved Andy van der Meyde og Arjen Robben - ble stoppet med frispark når farten og evnene ikke strakk til.

Bak hos Nederland var det akkurat samme greia. Og det var i første rekke Jaap Stam som holdt orden på Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic. Og fordi Freddy Ljungberg aldri fikk fart på beina og flyt i berøringene - bortsett fra et gyllent øyeblikk da han viste hvem han var etter pause - løp han seg nærmest ut av kampen.

Jobben gjort

Ruud van Nistelrooy, som kom til Estadio Algarve med toppscorerstatus (4) og mål i alle EM-kampene, samt 18 mål på 36 landskamper for Nederland, hadde advart alle oransje på forhånd: Vi må passe oss for Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic. For i Nistelrooys verden er ikke Henke og Zlatan bare gode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer