- Det var spillere som gråt

Nordlie skjelte ut spillerne i halvannen time. - Dette er under LSKs verdighet, sier Fjørtoft.

Lillestrøm - Käerjéng 2-1.

OSLO/ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Både Tom Nordlie og manager Jan Åge Fjørtoft har understreket europacupens enorm viktighet for Lillestrøm i år.

Slik så det ikke ut da LSK i kveld slo lille Käerjéng fra Luxemburg 2-1 hjemme på Åråsen.

Pål Steffen Andresens selvmål sju minutter før slutt gjør at returmatchen om to uker fort kan bli mer spennende enn Nordlie & co setter pris på.

Holdt igjen i garderoben

Den puslete innsatsen gjorde Tom Nordlie rasende. Etter kampslutt marsjerte Nordlie i garderoben, og etter at alle spillerne var kommet inn stengte han døra.

Ingen spillere fikk slippe ut av garderoben, der de satt i halvannen time etter kampslutt. Fra utsiden kunne journalistene høre Nordlie holde en sjeldent kraftig tordentale til spillerne sine.

I 22.30-tiden kom manager Jan Åge Fjørtoft ut av garderoben som førstemann. Han slakter spillernes opptreden. 

ILLSINT: Tom Nordlie aksepterte ikke spillernes slette innsats mot laget fra Luxemburg. Foto: SCANPIX
ILLSINT: Tom Nordlie aksepterte ikke spillernes slette innsats mot laget fra Luxemburg. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette er under Lillestrøms verdighet. Det denne klubben står for er å gi alt. Vi kan godta en 9. plass hvis spillerne gi alt, vi vil ikke ha en 3. plass om de framstår på denne måten, sier Fjørtoft til Dagbladet.no, og legger til at Lillestrøm er Norges stolteste klubb.  

Ifølge manageren reagerte spillerne sterkt på Nordlies utblåsning.

 
-  Det er spillere som har grått, men det viktigste var å komme under skallet på dem, sier Fjørtoft.

- Kanskje spillerne ikke har måttet ta nok ansvar. Nå har vi lovet oss og alle andre at dette ikke skal skje igjen. Vi utfordret spillerne, og det tror jeg de satte pris på.Vi har ikke kjeftet på enkeltpersoner, men på gruppa.

Feriefotball

I en kamp preget av fryktelig mange feilpasninger tok Lillestrøm ledelsen etter 19 minutter. Dan Anton Johansen kom seg fram på høyrekanten, og innlegget stanget Olivier Occean i mål.

Like før pause ble Bjørn Helge Riise felt innenfor 16-meteren. Arild Sundgot måtte ta straffen to ganger, og var like sikker ved begge anledninger. Dermed ledet Lillestrøm 2-0 til pause, og de fleste regnet nok med at ledelsen ville vokse i 2. omgang.

I stedet virket det som om LSK tok for lett på gjestene fra Luxemburg - for det hjemmelaget viste var langt fra godt nok til å hevde seg i Tippeligaen, og langt mindre i UEFA-cupen.

- Det var spillere som gråt
- Det var spillere som gråt
<B>SIKKER FRA STRAFFEMERKET:</B> Arild Sundgot måtte ta straffen to ganger. Han scoret sikkert på begge.
<B>IKKE VERDIG:</B> Jan Åge Fjørtoft mener kveldens innsats var under LSKs verdighet.