- Det var stabilt i dag, stabilt på et lavt nivå

Thorkildsen skuffet etter tredjeplass på Bislett.

JEVNT SVAKT: Andreas Thorkildsen kastet stabilt rundt 81-82 meter, men var langt unna den tsjekkiske vinneren Viteslav Vesely, som satte årsbeste i verden med 88,11. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
JEVNT SVAKT: Andreas Thorkildsen kastet stabilt rundt 81-82 meter, men var langt unna den tsjekkiske vinneren Viteslav Vesely, som satte årsbeste i verden med 88,11. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet): Mens Viteslav Vesely noterte seg for årsbeste i verden og befestet sammenlagtledelsen i Diamond League, viste Andreas Thorkildsen at han ennå har et stykke igjen før han er i formen som kreves for at han skal kunne kjempe om sitt tredje strake OL-gull - en bragd ingen nordmann har klart før ham.

På Bislett var han jevnheten selv med lengder på 81-82 meter. Det holdt til en tredjeplass. Plasseringen var han fornøyd med, resultatene var det verre med.

- Det er ikke så ille med tredjeplass. Det var noen kast som ikke var bra i dag. Det var stabilt i dag, men det var stabilt på et lavt nivå, sier Thorkildsen til NRK etter å ha kastet seks ganger.

Timing 30-åringen åpnet med et skuffende kast i den første omgangen, og kastet bare 74,14 meter. I annen omgang gikk det langt bedre, og Thorkildsen kastet 82,30 meter.

Det andre kastet ble imidlertid hans lengste for kvelden, og da Vesely slo til med 88,11 meter i sitt tredje kast sørget han for en noe overraskende tsjekkisk seier i kveldssola.

Heldigvis føler Thorkildsen, som er Norges eneste reelle medaljekandidat i friidrett i London, at det er et spørsmål om timing og ikke det fysiske som skiller ham fra lengder opp mot 90 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer