Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var surt

Pallen glapp for Hjelmeset.

Odd-Bjørn Hjelmeset var kun ni fattige sekunder fra en tredjeplass på 15 kilometeren i klassisk stil lørdag. Lukas Bauer vant suverent.

- Odd-Bjørn var veldig nær og var ni sekunder unna tredjeplassen. Han synes det var surt å ikke greie den ettersom han følte plassen var innenfor rekkevidde, sa herrelandslagstrener Morten Aa Djupvik til NTB.

Hjelmeset ble beste norske med en femteplass og var 9,2 sekunder bak finnen Ville Nousiainen som tok tredjeplassen.

- Han hadde veldig gode ski, men de var nok ikke helt optimale i lette partier og tapte nok noen sekunder der. Det var et vanskelig føre med mye bløt snø uten at vi skal bortforklare oss med det, fortsatte han.

Hjelmeset avsluttet bra, men var 1.14,4 bak Bauer. Jens Arne Svartedal klarte sjetteplassen. Han var 2,8 sekunder bak lagkameraten i mål.

- Det var flere som gikk bra, men vi er ikke fornøyd nok når vi ikke har noen på pallen, sa Djupvik.
Sterkt Bauer-comeback
Lukas Bauer har slitt med sykdom etter Tour de Ski og var også usikker på om han skulle stille til start i Otepää, som var tsjekkerens første skirenn siden touren. Det angret han ikke på.

- Det var hardt etter Tour de Ski, problemet var helsen. Da jeg startet å trene denne uken, ble jeg litt syk igjen. Jeg bestemte meg for å gå i Otepää for tre dager siden, det var et godt valg, sa Bauer.

Tour de Ski-vinneren sikret sin sjette verdenscupseier i karrieren og var på hogget gjennom hele klassiskrennet. Til slutt skilte det 13,7 sekunder mellom Bauer og Jaak Mae, som også gikk et veldig godt løp og fikk sin første pallplass.

- Det er helt rått det Bauer og Mae presterer. De er i en klasse for seg og gikk veldig fort. Likevel er det skuffende at vi ikke klarer å matche dem, fortalte Djupvik.

FEMTE: Odd-Bjørn Hjelmeset var nær pallen, men klarte ikke bedre enn femteplass i Estland. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
FEMTE: Odd-Bjørn Hjelmeset var nær pallen, men klarte ikke bedre enn femteplass i Estland. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Finske Ville Nousiainen på tredjeplass var 1.05,2 minutt bak vinneren.


Eilifsen norsk opptur
Morten Eilifsen og Simen Østensen gikk begge inn til 14.-plassen, slått av Bauer med 1.57,5 minutt. Martin Johnsrud Sundby klarte 22.-plassen.

- Den største oppturen var Morten Eilifsens løp. Han delte 14.-plassen med Simen, som gikk et godkjent klassisk renn, sa Djupvik.

Eldar Rønning og Tor Arne Hetland hadde en dårlig dag på jobben og klarte ikke verdenscuppoeng. De endte på 35.- og 37.-plass.

(NTB)

SUVEREN: Lukas Bauer var i en klasse for seg selv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media